Corina VOINU: „Îmi place mult să brodez. Când completez lucrările făcute de mine, simt că le dau un farmec aparte, ceea ce le face unice cu adevărat”

0
299

Tânăra mămică, Corina Voinu, nu-și vede o zi fără lucrările handmade. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, dar nu și-a dedicat timpul acestei profesii. Provine dintr-o familie numeroasă și de acolo a învățat multe. La cei 36 de ani, este mămica a trei fetițe cu care se mândrește foarte mult.

Brodează de vreo 3-4 ani. Nu a frecventat nici un fel de cursuri, unica sursă de cunoaștere a fost YouTube-ul. A urmărit cu atenție diferite tutoriale în diferite limbi. Adoră să brodeze articolele tricotate de sine. „Îmi place mult să brodez, aceasta ține cu adevărat de munca mea. Atunci când completez lucrările făcute de mine, simt că le dau un farmec aparte, ceea ce le face unice cu adevărat. Întotdeauna am evitat să imit tehnicile și lucrările altora. De aceea tind mereu spre și mai mult. Dau o altă viață, cu și mai mult suflet, căciuliței, bentiței și beretei”, ne spune Corina.

Este susținută de toți cei dragi ei. Sora sa, Viorica, o sprijină financiar și o asigură cu materie primă ce nu se găsește la noi în Republica Moldova. „Îi mulțumesc enorm pentru sprijinul necontenit. A început să mă ajute încă din perioada primilor mei pași în acest domeniu, și o face desigur și până astăzi.”

Corina Voinu, este o persoană foarte talentată și ambițioasă. Acceptă foarte ușor toate provocările care îi stau în cale. Nu rămâne fără ocupație și inspirație niciodată. Regretă că nu îi ajunge timp să-și îndeplinească toate fanteziile. „De curând am descoperit arta lucrului cu rășina epoxidică, chiar sper la vară sa realizez câteva proiecte la care îmi stă gândul. Acum, sunt întrebată adesea de felul cum realizez lucrările mele. Îmi face o plăcere deosebită să văd că eu sunt o sursă de inspirație pentru multe doamne care la fel tricotează și încearcă se brodeze ca mine. Ajut cu sfaturi și îndrumări”, ne mai povestește Corina.

Broderie este o tehnică manuală foarte fină și care cere multă îndeletnicire și creație. Lucrările de primăvară, toamnă și iarnă pe care le tricotează Corina, sunt cu fir merino. Acest tip nu provoacă alergie și incomodități, este ideal pentru pielea fină a bebelușilor, copiilor și a maturilor. „În general materialul, adica textura împletită sau tricotată nu este suprafața ideală pentru broderie, deoarece are multe găuri și broderia se pierde dacă nu este aplicată corect. Pe o împletitură groasă este mai practic de brodat. Nu aș îndrăzni să brodez în piele naturală, căci acul dvine greu de străpuns, ceea ce face dificil lucrul” a mai adăugat Corina.

Lucrează intens, dar a găsit o ocupație interesantă pentru a alunga oboseala. Își rezervă o zi din săptămână pentru livrările lucrărilor sale. În timp ce merge la volan este foarte fericită. Adoră să conducă și afirmă că această ocupație o relaxează foarte mult.


Articolul precedentDe astăzi, 10 ianuarie, la intrarea în Republica Moldova, refugiații vor achita din nou vinieta
Articolul următorDaniela Rusu a câștigat concursul pentru ocuparea funcţiei publice vacante de purtător de cuvânt al Secției Administrație publică din cadrul Aparatului Președintelui raionului Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.