Copilărie, carte și curcubeu de emoții, într-o zi de aprilie

0
89

 Recent, Gimnaziul „Viorel Ciobanu” din satul Șuri a devenit o adevărată scenă a lecturii, creativității și bucuriei, găzduind un eveniment remarcabil, organizat de Biblioteca Publică din localitate, în cadrul Campaniei Naționale de Promovare a Lecturii „Să Citim Împreună”.

A fost o zi, în care cuvintele au prins viață, iar cărțile au unit generații. Copiii, profesorii, părinții și oaspeții au trăit împreună magia lecturii și frumusețea poveștilor, într-un cadru cald, prietenos și plin de entuziasm.

Invitați speciali ai acestei ediții au fost Elena Belschi, reprezentantă a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, și scriitorul Sergiu Afanasiu, autorul cărții „Toto”, o poveste îndrăgită care a inspirat întreaga activitate artistică a zilei.

Elevii claselor primare au dat viață aventurilor curcanului  Toto prin momente muzicale, dansuri, scenete și interpretări teatrale, într-o atmosferă plină de emoție și zâmbete. Expoziția de desene colorate și expresive, realizate de copii pe marginea cărții, a arătat cât de profundă este legătura dintre lectură și creativitate.

Un punct de maximă bucurie l-a constituit donația generoasă de 95 de cărți pentru copii, oferită de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” – un gest cu impact profund, care îmbogățește fondul de carte al Bibliotecii Publice Șuri și susține lectura în rândul celor mici.

Atmosfera a fost caldă și plină de sens. Participanții au simțit, că lectura nu e doar un act individual, ci o punte între suflete.

Așa cum spune Alexandra Pasat, utilizatoare fidelă a bibliotecii: „Astăzi am simțit cum lectura ne aduce pe toți împreună , copii, profesori, invitați. A fost mai mult decât un eveniment –, a fost o zi în care am simțit bucuria de a trăi printre cărți.”

La rândul ei, Nicoleta Patlați, elevă activă și iubitoare de carte, a mărturisit: „Pentru mine, Toto nu a fost doar un personaj dintr-o carte, ci un prieten care m-a învățat, cât de important este să fii curajos și sincer. Iar azi l-am simțit viu pe scenă, prin colegii mei.”

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără implicarea generoasă a bibliotecarilor, cadrelor didactice, partenerilor locali și elevilor, care au dăruit timp, suflet și pasiune, pentru a transforma lectura într-o sărbătoare.

Ziua de 15 aprilie va rămâne în memoria comunității din Șuri, ca o zi cu parfum de poveste, în care copilăria, cartea și emoțiile colorate ca un curcubeu, s-au împletit într-un eveniment de neuitat.

 Doinița STAMATI, directoarea Bibliotecii Publice Șuri, membră a HUB-ului Tinerilor Scriitori și Jurnaliști (filiala Șuri)

 

 


Articolul precedentDe ce spunem „Hristos a Înviat” timp de 40 de zile după Paști?
Articolul următorCât rezistă ouăle fierte la frigider. Cât timp sunt bune după Paşte
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.