Concurs de eseuri despre drepturile omului pentru elevii claselor liceale din Soroca

0
44

PNUD Moldova invită elevii claselor liceale să participe la Concursul de eseuri „Realizarea deplină a drepturilor omului — precondiție pentru edificarea societăților echitabile”, care se va desfășura în perioada 16 noiembrie — 3 decembrie. La concurs pot participa elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a din raioanele Criuleni, Cimișlia, Soroca și Comrat.

Concursul, organizat cu prilejul marcării Zilei Internaționale a Drepturilor Omului — 10 decembrie 2021, își propune să încurajeze tinerii și tinerele să se implice activ în promovarea drepturilor omului, în mod special la nivel de comunitate, să-și afirme viziunile și să vină cu propuneri pentru îmbunătățirea situației din Republica Moldova la acest capitol.

Criteriile de participare la concurs:
· vârsta cuprinsă între 15–18 ani; elev/ă în clasele liceale din raioanele Soroca, Criuleni, Cimișlia sau Comrat;
· textul eseului are max. 2 pagini A4;
· textul este redactat în limba română (cu diacritice)/limba rusă, Times New Roman, 12, spațiere — 1,5;
· eseul este original și se respectă drepturile de autor (eseurile plagiate vor fi excluse din concurs);
· eseul este semnat: numele/prenumele, instituția de învățământ, numărul de telefon și adresa de e-mail;
· lucrările expediate după data de 3 decembrie nu vor fi acceptate.

Potențiale abordări în dezvoltarea eseurilor:
Ce dorești să schimbi în următorii doi ani, pentru ca drepturile omului să fie respectate în țara ta?
Ce schimbări pot face tinerii pentru ca să avem o societate echitabilă, în care drepturile omului sunt respectate?

Eseul elaborat conform criteriilor indicate în Regulament trebuie expediat la adresa de e-mail: info@proimagine.md, cu titlul mesajului: Concurs de eseuri — Ziua Internațională a Drepturilor Omului, până pe 3 decembrie 2021. Eseurile vor fi evaluate de o comisie specială, formată din experți care promovează și apără drepturile omului. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 10 decembrie.

Toți elevii participanți la concurs vor primi cadouri din partea organizatorilor (agendă stilizată). Primii 10 elevi, ai căror eseuri vor fi selectate de comisia de selectare, vor primi hanorace.

Câștigătorii locurilor I, II și III vor primi: diplomă, hanorac și termo cană și vor avea posibilitatea să facă un podcast cu unul dintre actorii din justiție (judecător, procuror, avocat etc.), care va fi difuzat la radio.

De asemenea, elevii sunt încurajați să participe la atelierul de lucru în format online privind scrierea eseurilor din perspectiva drepturilor omului, formularea logică și coerentă a ideilor etc., care va avea loc pe data de 25 noiembrie 2021. Elevii se pot înscrie la atelier, completând formularul de participare, care poate fi găsit AICI .

Pentru mai multe detalii sau precizări, scrieți un mesaj la adresa de e-mail: olga.cebanu@undp.org sau sunați la nr. de tel.: 069284299 — Olga Cebanu.

Activitatea dată se înscrie în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție”, implementat de PNUD, cu suportul financiar al Suediei.

sursa: medium.com


Articolul precedentÎmpreună îi putem salva viața lui Marcus
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Peștera morților – cea mai ascunsă atracție turistică din Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.