CONCURS: Cine sunt cei mai buni producători de vin de casă?

0
68
vin

Au fost făcute totalurile concursului de amatori a celor mai buni producători  de vin de casă în raionul Soroca, ediția 2017. În competiție s-au înregistrat 16 participanți din raionul Soroca. Ei au prezentat comisiei de degustare peste 30 de mostre de vin, la categoriile “vin alb” și  “vin roșu”.

Efectuând degustarea mostrelor de vin comisiei de degustare, Comisia de coordonare a acţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea concursului  „Cel mai bun vin de casă 2017” a decis că cel mai bun vinul alb îl produce Sapojnic Pavel din orașul Soroca. Acesta este menționat cu  diplomă de gradul I şi premiu bănesc de 200 lei.  Soroceanul Celac Serghei s-a învrednicit de diplomă de gradul II şi premiu bănesc de 150 lei. Tot dumnealui s-a poziționat pe locul III , cu premiu bănesc de 100 lei, pentru o altă mostră de vin alb.

La categoria “vin roşu”, cel mai bun producător , conform calității vinului, a fost desemnat Railean Ion din satul Redi-Cereșnovăț. Învingătorul de asemenea a primit diplomă de gradul I şi premiu bănesc de 200 lei. Celac Serghei din Soroca și la această categorie a luat diplomă de gradul II şi premiu bănesc de 150 lei. Pe locul trei, cu diplomă și premiu bănesc de 100 lei s-a poziționat Cebotari Alexandru din orașul Soroca.  

Mențiuni și premii a câte 50 de lei fiecare, au primit concurenții: Melnic Vladimir, s. Curesnita Veche; Petric Iurie, s. Stoicani; Drăgălin Serghei; Țarălungă Antip, s. Redi-Cereșnovăț; Gîlca Valentina, s. Voloave; Cilipic Victor, or. Soroca; Leahu Ilie, s. Volovița; Găină Efimia, s. Voilovita; Solovei Eugeniu, s. Rublenita; Bujor Daniel, s. Rublenita; Gutan Vitalie, s. Rublenita; Luca Nichifor, s.Curesnita Veche

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.