Circa 500 de fazani „s-au mutat” din Ungaria într-o pădure din raionul Florești

0
157

Pentru a menține echilibrul ecologic și în conformitatea cu procesul de repopulare, Societatea Vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova aduce, din Ungaria, zeci de mii de fazani.

În acest an, circa 500 de fazani au fost aduși  și într-o pădure din raionul Florești. Păsările au fost asigurate cu hrană, apă și condiții asemănătoare cu cele naturale… Vă reamintim că, în Republica Moldova este permis vânatul fazanilor.

Pe de altă parte, cei de la Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii au altă opinie. “Despre ce protecție a mediului să vorbim, și despre ce conservare a biodiversității poate fi vorba, când cea mai importantă instituție de mediu din țară ne anunță ceremonios că s-au adus atâția mii de fazani (specie alohtonă, invazivă, periculoasă pentru natura locală), se întreabă ornitologa Silvia Ursul? E foarte trist să fii biolog într-o țară unde autoritățile statului nu își dau seama (sau nu vor să afle) că participă la acțiuni nocive, nenecesare și periculoase pentru mediul înconjurător. Ministerul Mediului al Republicii Moldova, de ce lăudați, promovați și trâmbițați aducerea anuală de fazan în Republica Moldova? Fazanul NU este o specie importantă pentru natură – este importantă pentru vânători, o aduc anual așa cum ai aduce marfă la supermarket. Pentru mediul înconjurător această specie este nocivă, și mă dezamăgește amarnic faptul că nu știți asta și promovați, prin astfel de postări, vizibilitatea unui proces traumatic pentru țara noastră. Astfel de postări reprezintă o palmă peste fața ecologiștilor și biologilor care mai trăiesc în țara asta.”

Un articol detaliat la temă citiți AICI.


Articolul precedentCurs valutar 10 iulie 2023: Un euro valorează 19 de lei și 98 de bani, iar dolarul costă 19 lei și 35 de bani
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Caut țap pe Instagram
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.