Circa 40 de surse de venituri bănești care nu vor fi supuse impozitului de 6%

0
30

Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova a operat modificări în Legea privind sistemul public de asigurări sociale. În special, sunt stipulate clar tipurile de venituri ale persoanelor fizice care vor fi scutite de achitarea plăților obligatorii la bugetul asigurărilor sociale. În listă au fost incluse circa patruzeci de surse de venituri bănești care nu vor fi supuse impozitului de șase procente.

Astfel, nu vor fi impozitate sumele acordate drept ajutor material în cazul calamităților naturale sau al altor situații de urgență, bursele studențești, sumele alocate pentru procurarea biletelor de tratament la sanatoriu sau pentru procurarea echipamentului de protecție pentru persoanele care practică anumite profesii, scrie Sputnik. Vor fi scutite de defalcări la bugetul asigurărilor sociale veniturile obținute de sportivi în urma victoriilor repurtate la competiții, câștigurile la loterie, granturile din străinătate, premiile în domeniile literaturii și artei, precum și mijloacele obținute în urma administrării bunurilor personale (procente, dividende ș. a.).

În această categorie sunt incluse de asemenea compensația bănească acordată de către stat persoanelor fizice în cadrul programului Prima Casă, precum și cheltuielile suportate de către angajator în legătură cu acordarea tichetelor de masă. Modificările la Legea privind sistemul public de asigurări sociale specifică clar, totodată, categoriile plătitorilor de impozite la bugetul asigurărilor sociale, precum și termenele achitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.