Cinste şi onoare celor care cresc pâine!

0
167

Când majoritatea dintre noi se află la odihnă, unii pe Insulele Canare, alţii pe la Căinarii Vechi, Măria sa ŢĂRANUL strânge roada, pentru ca noi, când vom reveni pe la casele noastre, SĂ AVEM CE PUNE PE MASĂ… Zilele acestea, autorităţile raionale au făcut totalurile primului seceriş şi i-au menţionat, cu Diplome şi premii băneşti, pe cei mai buni dintre cei mai buni. Aceasta este prima parte a sărbătorii de pe uliţa agricultorilor, or, la toamnă, vom mai număra o dată bobocii..

Comisia raională pentru totalizarea rezultatelor recoltării culturilor de prima grupă şi rapiţei „Secerişul 2017” i-a desemnat pe cei mai buni dintre cei mai buni şi a decis următoarele:

Pentru detaşamentele de recoltare care au obţinut cea mai înaltă roadă de culturi de prima grupă la hectar (pe grupe)

I grupă: Gospodăriile agricole cu suprafaţa de recoltare peste 1000 ha

Locul I — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „AMG Kernel”(conducător Guţu Victor), care a obţinut câte 47,5 q/ha de pe o suprafaţă de 1500 ha de culturi cerealiere și leguminoase de prima grupă și 116 ha rapiță, cu diploma de gradul I şi premiu bănesc în sumă de 1500 lei.

Locul II — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Prietenia Agro”(conducător Florea Alexei), care a obţinut cea mai înaltă roadă la hectar de 46,32 q/ha de pe o suprafaţă de 1007 ha de culturi de prima grupă și 295 ha de rapiță, cu diploma de gradul II şi premiu bănesc în sumă de 1400 lei.

Grupa a II-a: Gospodăriile agricole cu suprafaţa de recoltare de la 600 până la 800 ha

Locul I — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Tehrubsor” (conducător Muntean Angela), care a obţinut câte 40,5 q/ha de pe o suprafaţă de 544 ha de culturi de prima grupă și 56 ha de rapiță, cu diploma de gradul I şi premiu bănesc în sumă de 1300 lei.

Locul II — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Agrostoc Prim (conducător Ilușca Igor), care a obţinut câte 40,4 q/ha de pe o suprafață de 663 ha de culturi de prima grupă și 111 ha de rapiță, cu diploma de gradul II şi premiu bănesc în sumă de 1200 lei.

Locul III — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Oclanda Agro” (conducător Cebotari Pavel), care a obţinut câte 39,55 q/ha de pe o suprafaţă de 645 ha de culturi de prima grupă și 45 ha de rapiță, cu diploma de gradul III şi premiu bănesc în sumă de 1100 lei.

Grupa a III-a — Gospodăriile agricole cu suprafaţa de recoltare de la 400 până la 600 ha

Locul I — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Milen Agro Prim” (conducător Cristian Mihai), care a obţinut cea mai înaltă roadă de culturi de prima grupă la hectar de 50,5 q/ha de pe o suprafaţă de 474 ha, cu diploma de gradul I şi premiu bănesc în sumă de 1100 lei.

Locul II — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Visagromag” (conducător Sochirca Vasile), care a obţinut câte 48,5 q/ha de pe o suprafaţă de 328 ha de culturi de prima grupă și 125 ha de rapiță, cu diploma de gradul II şi premiu bănesc în sumă de 1000 lei.

Locul III — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din CAP ”A. Gusacinschi” (conducător Cravciuc Ilie), care a obţinut câte 45,0 q/ha de culturi de prima grupă de pe o suprafaţă de 431 ha, cu diploma de gradul III şi premiu bănesc în sumă de 900 lei.

Se menţionează colectivul detaşamentului de recoltare-transportare cu diplomă de onoare şi premiu bănesc în sumă de 300 lei: SRL „Crister Agro”, conducător Terenti Cristina, care a recoltat câte 43,3 q/ha de pe 453 ha culturi cerealiere de I grupă; SA ”Alfa Nistru”, conducător Petrovici Oxana, care a recoltat câte 29,9 q/ha de pe 403 ha de culturi cerealiere de prima grupă.

Grupa a IV-a — Gospodăriile agricole cu suprafaţa de recoltare de la 200 până la 400 ha

Locul I — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din GŢ „Bacalîm Vitalie” (conducător Bacalîm Vitalie), care a obţinut cea mai înaltă roadă de culturi de prima grupă la hectar de 55,1 q/ha de pe o suprafaţă de 373 ha, cu diploma de gradul I şi premiu bănesc în sumă de 900 lei.

Locul II — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Scripta Prim” (conducător Bric Valentina), care a obţinut câte 47,3 q/ha de pe o suprafaţă de 300 ha culturi cerealiere și leguminoase de I grupă și 50 ha de rapiță, cu diploma de gradul II şi premiu bănesc în sumă de 800 lei.

Locul III — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL ”Silvitrans” (conducător Braga Petru), care a obţinut câte 46,3 q/ha de pe o suprafaţă de 370 ha de culturi cerealiere și leguminoase de I grupă, cu diploma de gradul III şi premiu bănesc în sumă de 700 lei.

Se menţionează colectivul detaşamentului de recoltare-transportare cu diplomă de onoare şi premiu bănesc în sumă de 300 lei: GȚ ”Pobeda-Agro”, conducător Tagadiuc Petru, care a obținut 42,6 q/ha de pe 304 ha; SRL ”Soragrovis”, conducător Ivanov Vladimir, care obținut 40,6 q/ha de pe 277 ha, SRL ”Agroselect Vădeni”, conducător Sochirca Haralambie, care obținut câte 30,8 q/ha de pe 232 ha; GȚ ”Marciuc Valentina”, conducător Marciuc Valentina, care a obținut câte 39,7 q/ha de pe 365 ha; SRL ”Agraria”, conducător Bostan Iurie, care a obținut câte 42 q/ha de pe 200 ha; SRL ”Diamax Agro”, conducător Coțaga Ion, care a obținut câte 42,7 q/ha de pe 225 ha; CP ”Agro PSC”, conducător Sapojnic Anatol, care a obținut câte 43,3 q/ha de pe 327 ha; SRL ”Rai Agro Prim”, conducător Gaidei Mihail, care a obținut câte 39,5 q/ha de pe 209 ha; GȚ ”Cobîlaș Silvia”, conducător Cobîlaș Silvia, care a obținut câte 36,5 q/ha de 209 ha; SRL ”Agro Palii”, conducător Palii Ion, care a obținut câte 31,7 q/ha de pe 258 ha.

Grupa a V-a — Gospodăriile agricole cu suprafaţa de recoltare de la 100 până la 200 ha

Locul I — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din CP ”CVA Virocagro” (conducător Andriuță Constantin), care a obţinut câte 43,8 q/ha de pe o suprafaţă de 93 ha culturi cerealiere de prima grupă și 10 ha de rapiță, cu diploma de gradul I şi premiu bănesc în sumă de 600 lei.

Locul II — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL ”Alvire Sor” (conducător Mînzat Vitalie) care a obţinut câte 42,6 q/ha de pe o suprafaţă de 107 ha de culturi de prima grupă, cu diploma de gradul II şi premiu bănesc în sumă de 500 lei.

Locul III — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din GȚ ”Avornicița Marin” (conducător Avornicița Marin), care a obţinut câte 41,6 q/ha de culturi de prima grupă la hectar de pe o suprafaţă de 145 ha, cu diploma de gradul III şi premiu bănesc în sumă de 400 lei.

Se menţionează colectivul detaşamentului de recoltare-transportare cu diplomă de onoare şi premiu bănesc în sumă de 200 lei: SRL ”Cobgeancasor” (conducător Eremița Vladmir), care a obținut câte 28,5 q/ha de pe 132 ha.

Grupa a VI-a — Gospodăriile agricole cu suprafaţa de recoltare de până la 100 ha

Locul I — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din GŢ „Ţurcan Iurie” (conducător Țurcan Iurie), care a obţinut câte 58,0 q/ha de pe o suprafaţă de 30 ha de culturi cerealiere de prima grupă, cu diploma de gradul I şi premiu bănesc în sumă de 500 lei.

Locul II — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din SRL „Limburg” (conducător Dragan Constantin), care a obţinut câte 50,0 q/ha de pe o suprafaţă de 65 ha de culturi de prima grupă, cu diploma de gradul II şi premiu bănesc în sumă de 400 lei.

Locul III — Se premiază colectivul detaşamentului de recoltare-transportare din GŢ „Solovei Victor” (conducător Solovei Victor) care a obţinut câte 48,0 q/ha de pe o suprafaţă de 90 ha de culturi de prima grupă, cu diploma de gradul III şi premiu bănesc în sumă de 300 lei.

Se menţionează colectivul detaşamentului de recoltare-transportare cu diplomă de onoare şi premiu bănesc în sumă de 150 lei: SRL „Regina Cîmpiilor”, conducător Donţu Petru, care a recoltat câte 35,2 q/ha de pe 75 ha; SRL ”Agroselect Vasilcău”, conducător Cebotărean Iurie, a recoltat câte 42,9 q/ha de pe 62 ha; GȚ ”Micolenco Vadim”, conducător Micolenco Vadim, a recoltat câte 40,0 q/ha de pe 20 ha; GȚ ”Spinei Grigore”, conducător Spinei Grigore, a recoltat 45,0 q/ha de pe 100 ha; CAP ”Săgetătorul”, conducător Bodiu Gheorghe, a recoltat 28,4 q/ha de pe 63 ha; Colegiul Tehnic Agricol, director Nesterenco Constantin, care a recoltat câte 26,8 q/ha de pe 50 ha.

Pentru echipajele combinelor Între combinele de marca SC-5 “NIVA”

Locul I — Se premiază echipajul condus de combainerul Maistru Mihail din GȚ ”Bacalîm Vitalie”, care a treierat cu combina SC-5 “NIVA” 841 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul I şi premiu bănesc de 300 lei; Locul II — Se premiază echipajul condus de combainerul Rotari Ion din GȚ ”Bacalîm Vitalie”, care a treierat cu combina SC-5 “NIVA” 781 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul II şi premiu bănesc de 250 lei; Locul III — Se premiază echipajul condus de combainerul Rotari Iurii din SRL ”Tehrubsor”, care a treierat cu combina SC-5 “NIVA” 688 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul III şi premiu bănesc de 200 lei.

Între combinele de marca DON, SAMPO, CLASS şi alte mărci străine

Locul I — Se premiază echipajul condus de combainerul Borozan Petru din SRL „Prietena Agro”, care a treierat cu combina Class Tucano 2811 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul I şi premiu bănesc de 300 lei; Locul II — Se premiază echipajul condus de combainerul Furdui Vitalie din SRL „Prietenia Agro”, care a treierat cu combina Class Tucano 2521 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul II şi premiu bănesc de 250 lei; Locul III — Se premiază echipajul condus de combainerul Ostapciuc Viorel din SRL ”Silvitrans”, care a treierat cu combina Clas Tucano 1714 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul III şi premiu bănesc de 200 lei.
Se menţionează echipajele care au treierat peste 1000 tone de cereale cu combine de marcă străină se premiază cu diplomă şi premiu bănesc în sumă de 150 lei: Ursu Igor din SRL ”Scripta Prim” a treierat cu combina Ne Holding 1534 tone; Costache Ion din SRL ”Tehrubsor” a treierat cu combina Jon Deer 1513,8 tone; Șerepitco Andrei din SRL ”Crister Agro” a treierat cu combina Sampo1350 tone; Moruz Veaceslav din SRL ”AMG Kernel” a treierat cu combina 1290 tone; Vetreniuc Andrei din GȚ ”Pobeda Agro” a treierat cu combina Class 1282 tone; Sîrghi Marcel din SRL ”AMG Kernel” a treierat cu combina KAISE 1230 tone; Platon Vasilii din SRL ”Oclanda Agro” a treierat cu combina DON 1135 tone; Zubco Vladimir din SRL ”AMG Kernel” a treierat cu combina SAMPO 1050 tone; Sochirca Iurie din SRL ”Visagromag” a treierat cu combina Jon Deer 1039 tone; Ivanov Valerii din SRL ”Soragrovis” a treierat cu combina CASE 1000 tone.

La transportarea cerealelor cu automobilele CAMAZ, MAZ, maşini grele de marcă străină şi tractoarele T-150, K-700

Locul I — Se premiază Gulica Aurel din SRL „Prietenia Agro”, care a transportat de pe câmp la depozit cu automobilul Camaz 1817 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul I şi premiu bănesc de 300 lei; Locul II — Se premiază Chiroșca Petru din SRL ”Tehrubsor”, care a transportat de pe câmp la depozit cu automobilul CAMAZ 1720 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul II şi premiu bănesc de 250 lei; Locul III — Se premiază Pascari Valerii din SRL ”AMG Kernel”, care a transportat de pe câmp la depozit cu automobilul CAMAZ 1350 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul III şi premiu bănesc de 200 lei.

La transportarea cerealelor cu automobilele GAZ, ZIL, şi tractoarele MTZ, IuMZ

Locul I — Se premiază Moscalu Andrei din SRL „Visagromag”, care a transportat de pe câmp la depozit 1039 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul I şi premiu bănesc de 300 lei; Locul II — Se premiază Mihailov Andrian din SRL „Scripta Prim”, care a transportat de pe câmp la depozit 980 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul II şi premiu bănesc de 250 lei; Locul III —

Se premiază Levco Vasile din SRL „Prietenia Agro”, care a transportat de pe câmp la depozit 951 tone de cereale şi se acordă diplomă de gradul III un premiu bănesc de 200 lei.

Se menţionează şoferii şi tractoriştii care au transportat peste 650 tone cu diplome de onoare şi premii băneşti în sumă de 150 lei: Dolghi Mihail din SRL ”Soragrovis” a transportat cu automobilul GAZ 53 800 tone, Straliuc Ghenadie din CAP ”A. Gusacinschi” a transportat cu automobilul ZIL 800 tone, Bostan Constantin din SRL ”Agraria” a transportat cu automobilul GAZ 840 tone; Tașnic Mihail din SRL ”Agro PSC” a transportat cu automobilul ZIL-130 802 tone; Trocinel Dumitru din SRL ”Tehrubsor” a transportat cu automobilul ZIL 860 tone; Selenciuc Anatolie din SRL ”Agroselect Vădeni” a transportat cu automobilul CAMAZ 715,6 tone; Vacari Serghei din SRL ”Oclanda Agro” a transportat cu tractorul MTZ-82 693 tone; Țeilic Iurie din SRL ”Prietenia Agro” a transportat cu tractorul MTZ-82 653 tone.

Ghenadie MUNTEAN,
președintele raionului Soroca, preşedintele comisiei raionale pentru totalizarea rezultatelor recoltării culturilor de I grupă

Citește continuarea în ediția de vineri a ziarului.

 

Articolul precedentFotbaliştii din Soroca nu mai sunt “ciuca bătăilor”
Articolul următorCum s-a desfăşurat campania ,,Împreună pentru siguranţa ta”, la Cosăuţi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.