Cine candidează pe liste de partid, originari din raionul Drochia?

0
85

Anterior am informat despre candidații uninominali în circumscripția electorală uninominală nr. 6 Drochia. Astăzi, vă prezentăm candidații pe circumscripția națională, adică pretendenții la fotoliul de deputat pe liste de partid. Așadar, dintre cele 15 partide înregistrate în scrutinul parlamentar din 24 februarie doar șapte partide au și candidați din Drochia. Vă propunem să-i cunoașteți.

În lista Partidului Politic Patria-Rodina, cu nr. 23, figurează Vitalie Țenti, jurist, specialist în relații cu clienții la Gospodăria Comunală, or. Drochia.

Ion Dascăl, politolog, președintele Consiliului raional Drochia. Figurează în lista PDM cu nr. 29. Al doilea candidat din Drochia este Boris Foca, magistru în relații internaționale, șef Departament în Ministerul Agriculturii Dezvoltării, Regionale și Mediului. Acest candidat este în listă cu nr. 48.

În lista de partid a PCRM, cu nr 34, figurează Ghenadie Morcov, medic de profesie, șeful Centrului de Sănătate Drochia. Morcov este și candidatul pe circumscripția uninominală din partea PCRM.

PNL a inclus doi candidați originari din Drochia în lista de partid. Este vorba de Nicolae Bârnaz, cu nr. 9, inginer-hidrotehnician de profesie, și Vasile Bogatu, cu nr. 23, profesor la Liceul Teoretic “M. Eminescu” din Drochia.

PN a inclus-o pe lista națională pe Nina Cereteu, jurist de profesie. Primara or. Drochia este și ea candidata pe circumscripția uninominală. De asemenea formațiunea mai are în listă drochienenii Mihai Istrati, inginer în construcții (nr. 20) și Natalia Melnic, pedagog (nr. 28).

BE ACUM, DA și PAS a inclus-o în lista din circumscripția națională pe Svetlana Conea, contabilă de specialitate. Conea figurează în listă cu nr. 50 și candidează și pe circumscripția uninominală nr. 6.

Iar pe lista națională a PL, cu nr 17 este Violeta Roșca, pedagog, consilieră raională la Drochia. Tot Violeta Roșca este și candidata pe circumscripția uninominală a partidului.

Amintim că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie, în baza sistemului mixt, ceea ce înseamnă că 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar 51 în circumscripții uninominale. Alegerile vor avea loc într-un singur tur.

Aflați aici cine sunt candidații pe Circumscripția Electorală Uninominală nr. 6, Drochia:

O parte dintre soroceni vor vota în Circumscripția uninominală nr. 6 Drochia. Cine sunt candidații?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.