Cel mai curajos membru al cabinetului Chicu, ex-ministrul educației, Igor Șarov, la un pas de a fi ales rector al USM

0
274

   La 9 decembrie, a avut loc turul I al alegerii noului rector al Universității de Stat din Moldova (USM). Este pentru prima dată când conducătorul acestei instituții de învățământ nu este numit, dar ales de Adunarea generală a electorilor USM.

În total, pe listele de electori au fost înscrie 794 de persoane, iar la vot s-au prezentat 709 persoane. Cele mai multe voturi, 339, le-a acumulat fost ministru al educației, Igor Șarov. Pentru Florentin Paladi, decanul facultății de Fizică și Inginerie, au votat 233 de electori, iar pentru decanul facultății de drept, Serghei Brânză, și-au dat votul 137de persoane.

Astfel, în turul II au acces candidații Igor Șarov și Florentin Paladi, iar scrutinul va avea loc pe data de 16 decembrie.

 


Articolul precedentAtenție soroceni! Se circulă în condiții de lapoviță / VIDEO
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Flori în glazură de gheață
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.