Ce trebuie să mai știți despre (ne)utilizarea obiectelor din plastic

0
75

  Anterior v-am informat despre faptul că, începând cu 1 ianuarie 2021 este interzisă utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic, iar acei care încalcă această lege sunt pasibile de amenzi: până la 12.000 lei pentru persoanele juridice și până la 4.500 lei pentru persoanele fizice.

  După ce am publicat această informație, am telefonați de mai mulți utilizatori ai site-ului nostru care ne-au întrebat cum să procedeze în cazul când ambalajul este din plastic. În această ordine de idei vă reamintim că, din 1 ianuarie 2019 a fost interzisă utilizarea și comercializarea pungilor de transport fabricate din plastic, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 de microni, furnizate consumatorilor la punctele de vânzare de bunuri, iar din 1 ianuarie 2020, a fost interzisă utilizarea și comercializarea pungilor din plastic subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj.

Din 1 ianuarie 2021, s-a interzis și utilizarea și comercializarea pungilor din plastic foarte subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj.


Articolul precedentDacă ați uitat, vă reamintim: din 1 ianuarie este interzisă comercializarea pungilor și a tacâmurilor din plastic
Articolul următorAlte 612 cazuri de infectare și 17 decese, inclusiv a pierdut lupta cu virusul încă un medic
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.