A venit sezonul cireșelor, fructele dintre cele mai adorate, doar că, deseori ne confruntăm cu faptul că, a doua zi suntem nevoiți să aruncăm aceste fructe. Ei bine, în cele ce urmează vei afla ce să faci ca să păstrezi cireșele proaspete.
Trucul care prelungește viața cireșelor
Fructele proaspete și delicioase, din păcate, au o viață scurtă, pentru că trebuie să fie consumate pe moment. Dacă le ții mai multe zile, traiul lor de viața va ajunge la gunoi. Ei bine, află că bicarbonatul este cheia care îți va prelungi plăcerea.
Bicarbonatul de sodiu, căci despre el e vorba, îți poate salva cireșele. Experimentele au arătat că bicarbonatul de sodiu este un puternic agent antimicrobian și antifungic, care poate încetini dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului responsabile de degradarea fructelor.
Ba mai mult decât atât, cercetătorii susțin că acest tratament cu bicarbonat de sodiu poate prelungi durata de viață a cireșelor proaspete cu câteva zile, făcându-le să rămână proaspete și delicioase pentru o perioadă mai lungă decât în mod normal.
Cum se aplică acest truc minune?
Îninte de a consuma gustoasele fructe, spală cireșele cu atenție sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice impurități sau reziduuri.
Într-un bol, amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu 4 căni de apă rece, până când se dizolvă complet bicarbonatul de sodiu. Adaugă cireșele în amestecul de bicarbonat de sodiu și apă. Atenție! Cireșele trebuie să fie acoperite complet și lasă-le timp de 10 minute în acel amestec de apă cu bicarbonat de sodiu.
După ce au stat în amestecul de bicarbonat de sodiu și apă, scoate cireșele și clătește-le din nou sub jet de apă rece. Apoi, cu un prosop curat sterge cireșele până este absorbit tot excesul de apă. După ce sunt complet uscate, pune cireșele într-un recipient sigilat, în frigider.
Cu ajutorul acestei metode incredibile, iubitorii de cireșe se pot bucura de aceste fructe minunate mai mult timp și gustul, care-ți lasă gura apă, va rămâne neschimbat.
sursa: playtech.ro
Interesante si utile informatii. Ar trebui sistematizate si editate într-o broșura, dacă permite bugetul redactiei și drepturile de autor