Ce cantitate de poamă mai au producătorii agricoli în depozitele frigorifice

0
18

Producătorii agricoli din țara noastră mai au în depozitele frigorifice circa o mie de tone de struguri. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a declarat că stocurile ar putea fi epuizate până la sărbătorile de Paști, transmite moldpres.

  Datele au fost prezentate după ce Nicolae Ciubuc a solicitat o analiză a situației privind stocurile de struguri de masă aflate la păstrare în depozitele frigorifice din țară. ”În urma analizei situației, am aflat că în primul trimestru al anului curent au fost exportate circa 18,9 mii tone de struguri. Principalele destinații ale exportului de struguri au fost țările membri ale Uniunii Europene și CSI. Prețul de comercializare a strugurilor pe piețele străine a fost în mediu de circa 0,5 dolari. Pe piața internă au fost comercializate estimativ 100 de tone”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, la o ședință operativă cu angajații ministerului. Cele mai mari volume de struguri la păstrare se află în raioanele Nisporeni, Ialoveni, Cahul și Strășeni. De asemenea, o parte din strugurii au fost livrați la procesare pentru producerea vinului. Astfel, patru unități vinicole din Cahul, Călărași, Nisporeni și UTA Găgăuzia au acceptat să prelucreze circa 1 200 tone de struguri. Totodată, producătorii agricoli din țara noastră mai au la păstrare în frigidere circa 35 mii tone de mere. Pentru a ajuta agricultorii să-și comercializeze produsele, pe parcursul lunilor aprilie și mai, în fiecare zi de sâmbătă, pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani al capitalei este organizat un iarmaroc agricol.

(moldpres.md)


Articolul precedent(Video/foto) Gimnaziul din Racovăț a primit oaspeți de peste Prut
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: FC STEAUA (RACOVĂȚ), deținătoarea cupei preşedintelui raionului Soroca la fotbal
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.