Benzina și motorina la Soroca sunt printre cele mai scumpe din republică. Cum poți afla online prețurile la stațiile PECO?

0
734

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a lansat pe pagina sa oficială www.anre.md, în regim deplin funcțional platforma „e-Carburanți”, care reprezintă o hartă interactivă prin intermediul căreia ANRE oferă acces public la informațiile privind prețurile zilnice la produsele petroliere principale de tip standard și gazul lichefiat, stabilite de către titularii de licență, informează ANRE.

Acestea pot fi selectate pentru fiecare stație sau adresă de amplasare, cu posibilitatea sortării datelor în funcție de criteriul celui mai mic preț după localitate (raion, municipiu/oraș) sau denumirea companiei petroliere. În rezultat, consumatorii pot identifica în timp real stația dintr-o zonă geografică anumită care comercializează la cel mai convenabil preț un anumit tip de produs petrolier.

Grație platformei „e-Carburanți” consumatorii pot afla că, spre exemplu, în municipiul Chișinău, cel mai mic preț la benzina A 95 și motorină este oferit de către o stație de lângă localitatea Băcioi. La nordul țării cea mai ieftină benzină și motorină ar putea fi găsită la o stație din orașul Glodeni. La sud, cea mai ieftină benzină ar putea fi procurată pe drumul național M3 în apropierea unei localități din raionul Cimișlia, iar cea mai ieftină motorină poate fi găsită la o stație din municipiul Cahul. Informațiile pe platforma „e-Carburanți” vor fi actualizate în fiecare zi lucrătoare, reflectând prețurile pentru carburanți afișate la stațiile de alimentare.

Astfel, prețurile operate de companiile petroliere vor deveni pe deplin transparente, iar orice cetățean va putea opta pentru stația care oferă cele mai competitive prețuri la carburanți. Acest instrument va stimula concurența între operatori și va contribui la trecerea la o piață cu adevărat liberă în sectorul produselor petroliere.

sursa: anre.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.