Atenție șoferi! Cad bolovani lângă podul Bechir din Soroca / VIDEO

0
815

Mai multe pietre s-au desprins de pe stânca Bechir, de la marginea municipiului Soroca, și au căzut pe drumul care duce spre Chișinău. Din fericire acestea nu au făcut nici o victimă, dar fenomenul este unul periculos, fiindcă se poate repeta. Cauza ar putea fi ploile din ultimul timp, care au răzmuiat pământul, iar acest lucru ar fi dus la lunecarea pietrelor.

Ion Cojocaru, șeful S.A. “Drumui Soroca” ne-a spus că vor examina situația, doar că nu știe ce soluție pot propune. “După zid teritoriul aparține Agenției Moldsilva și noi nu putem efectua careva lucrări de întărire acolo. O să întrebăm Administrația de Stat a Drumurilor dacă ne permit să reparăm și ridicăm zidul de piatră de la marginea șoselei”.

De fapt zidul ar putea să nu protejeze drumul, fiindcă un bolovan mai mare căzut din vârful stâncii, l-ar putea dărâma sau trece peste el.

Am discutat la acest subiect și cu Roman Gherasimov, directorul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Soroca, iar acesta a mers la fața locului să cerceteze cazul. “Soluția ar putea fi ridicarea zidului, fiindcă în această zonă el este stricat, trebuie reparat și înălțat. În zona noastră probabil vom apela la specialiști, pentru a pune o plasă din metal. Angajanții noștri sunt specialiști în protecția arborilor, noi răspundem de vegetație, dar nu suntem experți în astfel de lucrări.”

Situația rămâne deocamdată periculoasă, așa că fiți prudenți când circulați pe acest sector.


Articolul precedentVizită istorică a lui Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen la Beijing
Articolul următorCel mai înstărit român ocupă doar locul 1516 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.