Atenție, cad țurțurii! Pericol pentru sănătate și chiar viață!

0
22

   După ninsoare, ger și gheață de pe trotuare, oamenii se confruntă acum cu o nouă amenințare – țurțurii. Aceștia se formează la streșinile caselor și blocurilor de locuit și reprezintă un pericol pentru trecători. Țurțurii pot crea și pagube materiale, avariind autoturismele care stau parcate aproape de marginea acoperișurilor.

La fel o altă problemă majoră o poate constitui şi acumularea de cantităţi mari de zăpadă pe acoperişurile caselor, blocurilor de locuit sau a instituţiilor din teritoriul deservit.

 În acest context Direcția Situații Excepționale mun. Soroca atenționează populația, ca atunci când ies în stradă, să fie foarte prudenți la căderea zăpezii și a țurțurilor, pentru a nu se alege cu probleme de sănătate.

    Responsabilitatea de a îndepărta zăpada și țurțurii de pe acoperișuri, cade în sarcina conducătorilor instituțiilor publice, agenți economici, asociații de locatari sau a proprietarilor, pentru a nu pune în pericol viața trecătorilor.

   Iar în situații de risc cetățenii sunt îndemnați să apeleze prompt Serviciul Unic de Urgență la nr. de telefon 112.

Eugeniu DOGA,

șeful SP al DSE mun. Soroca, maior al s/intern 


Articolul precedentCu câteva zile înainte de expirarea Stării de urgență în sănătate, 15 feburarie, numărul de infectați crește brusc
Articolul următorOPINIE: Trecând dincolo de Paris, India își intensifică ambițiile climatice
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.