Apartamentele sunt mai accesibile față de anul trecut, expert economic

0
109
fotografie simbol

Deși în anul 2019 s-a constatat prima majorare a prețurilor apartamentelor din ultimii 11 ani, acesta sunt mai accesibile față de anul trecut, cu 6%, datorită majorării salariului mediu anual recalculat în euro, constată expertul economic Veaceslav Ioniță, transmite IPN.

Într-un articol publicat pe pagina web a IDIS „Viitorul”, expertul menționează că pentru procurarea unui apartament de 70 m2 în municipiul Chișinău în trimestrul II din 2019 sunt necesare 8,8 salarii medii anuale, față de 9,4 salarii medii anuale în 2018.

„Salariul mediu anual a crescut cu 336 de euro față de anul 2018 și a atins nivelul de 4 232 euro/an. Dacă în primul trimestru un apartament de 70 m2 în municipiul Chișinău avea un preț mediu de vânzare de 36,4 mii euro, atunci, în trimestrul II, apartamentele s-au scumpit cu 600 de euro și prețul lor s-a ridicat până la 37 de mii euro pentru un apartament de 70 m2”, precizează Veaceslav Ioniță.

Expertul menționează că efortul financiar pentru procurarea unui apartament în Chișinău în ultimii trei ani se apropie rapid de media europeană, care constituie 6,9 salarii medii anuale pentru un apartament de 70 m2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.