Anul 2016, bogat în evenimente pentru mediul de afaceri

0
67

Membrii Camerei de Comerț și Industrie (CCI) s-au întrunit zilele trecute în cadrul unei adunări anuale unde au fost trecute în revistă principalele evenimente și rezultate obținute de către instituția camerală în anul 2016, precum și direcțiile prioritare pentru anul curent.

În cadrul evenimentului, directorul Camerei de Comerț și Industrie, filiala Soroca, Lilia Catruc, a enumerat concursurile, expozițiile, precum și câștigătorii acestora.  “Anul trecut, Expoziția “Fabricat în Moldova” s-a desfășurat în premieră la Iași, unde au participat în jur de 70 de agenți economici din Republica Moldova. În viitor concursul s-ar putea desfășura și în alte orașe din România, acest fapt fiind o posibilitate de promovare peste hotarele țării a producătorilor autohtoni”, ne explică doamna Lilia Catruc.

La adunarea anuală a membrilor CCI a participat vicepreședintele CCI, Tudor Olaru și peste 40 membri din regiunea deservită de filială (Soroca, Drochia și Florești).

La “Fabricat în Moldova 2016” au avut loc forumurile moldo-român, moldo-belarus și moldo-ucrainean.

Astfel, printre evenimentele organizate de către CCI, în parteneriat cu Consiliul raional Soroca se regăsește Festivalul Național al Mărului, despre care Observatorul de Nord a relatat AICI, inclusiv cu fotografii de asemenea AICI.

Un alt concurs pentru antreprenorii locali organizat este “Cel mai bun antreprenor 2015”, ediția IX-a, despre care aflați mai multe detalii AICI:

Potrivit celor relatate de reprezentanții CCI, anul trecut au fost desemnați învingătorii Concursurilor “Marca Comercială a anului” la categoria”Produse alimentare”, nominaţia “Export”, Premiul “Mercuriul de Aur” l-a obţinut SRL “Lefrucom”, director Stela Cetulean.

La Nominaţia “Responsabilă Social”, la categoria produse alimentare, Premiul “Mercuriul de Aur” l-a obţinut marca “Zahăr 5 inimioare” a ÎM “Sudzucker Moldova”SA, spikerul Comitetului de Conducere, Dr Alexander Koss. Marca “Domniţa” în nominaţia “Reputaţie şi încredere” la fel au obţinut “Mercuriul de Aur”. Marca „Dalba” la categoria „produse alimentare„ a aceleaşi întreprinderi la nominaţia “Export” a obţinut “Medalia de Aur”.

Laureat în cadrul Concursului “Premiul pentru realizări în domeniul calităţii” la categoria “Produse alimentare şi agricole” a devenit “Debut Sor” SRL, Director general Pilipeţcaia Alla. Medalia de Aur a Expoziţiei Naţionale”Fabricat în Moldova” a obţinut Consiliul Raional Floreşti, Preşedinte Ştefan Paniş.

Gala Businessului Moldovenesc este organizată cu scopul de a promova practicile de succes în domeniul businessului și a remarca cele mai competitive întreprinderi din țară care utilizează nu doar strategii de marketing eficiente, ci și standarde internaționale ale managementului în domeniul al calității.

Lilia Catruc îndeamnă toți antreprenorii locali să participe la Forumul Moldo-Rus, care se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 01 februarie 2017, în cadrul celei de-a XVI-a ediție a Expoziției Naționale “Fabricat în Moldova” din data de 01-05 februarie 2017.

Mai multe detalii despre Forumul Moldo-Rus:

Forumul Moldo-Rus este organizat de către CCI a Republicii Moldova în colaborare cu Consiliul de Afaceri Ruso-Moldav. În cadrul Forumului vor participa reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ministere și departamente de resort, reprezentanți ai CCI, asociații de business, reprezentanți ai cercurilor de afaceri și științifice din cadrul celor două state.

Principalul obiectiv al evenimentului este de a oferi o platformă viabilă pentru schimbul de informaţii, discutarea problemelor şi perspectivelor dezvoltării cooperării bilaterale economice, comerciale și investiționale bilaterale şi consolidarea parteneriatelor între comunităţile de afaceri din Rusia şi Moldova, atragerea tehnologiilor avansate în economia reală, dezvoltarea parteneriatului public-privat în domeniul investițiilor în complexul agro-industrial, diferitele ramuri ale industriei, serviciilor și infrastructurii.

Conform agendei forumului, evenimentul va include lucru a trei secțiuni: “Eficacitatea Complexului Agro-Industrial: Investiții, Tehnologii, Echipament”, “Oportunitățile de investiții în sectorul industrial din Moldova și Rusia”, “Sfera serviciilor și infrastructură: investiții în cea mai recentă tehnologie”, precum și negocierile bilaterale privind profilul de activitate al participanților.

Data limită de expediere a formularului de participare la forum (varianta rusă/ română): până pe 25 ianuarie 2017.

La finele adunării membrilor Camerei le-au fost înmânate Certificatele de membru al CCI și le-au fost adresate mulțumiri pentru participare.


Articolul precedentBC „Soroca Baschet” învinge rivala din Râşcani şi rămâne pe primul loc
Articolul următorBC „Soroca Baschet” выиграл у команды из Рышкань и сохранил первое место

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.