FALS: Vaccinurile împotriva COVID-19 provoacă o restructurare completă a sistemului reproducător uman

0
154

Site-ul Mejdurecie.md a publicat un articol în care citează un profesor care a afirmat că spermatozoizii bărbaților vaccinați împotriva COVID-19 se transformă în spiculi (Proteina S), iar ovarele femeilor sunt distruse de aceștia, sugerând că astfel provoacă o restructurare completă a sistemului reproducător uman. Aceste informații sunt false. Potrivit experților de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), dar și mai multor studii, nu există nicio dovadă științifică a unei posibile asocieri între vaccinurile COVID-19 și afectarea fertilității la bărbați sau femei.

Site-ul a publicat, la 13 ianuarie 2024, un articol în care este citat patologul german Arne Burkhardt, care a afirmat că spermatozoizii bărbaților care s-au vaccinat împotriva COVID-19 se transformă în spiculi. „În timpul unei prelegeri recente, regretatul patolog profesor dr. Arne Burckhardt a explicat cum, în timp ce examina mostre de țesut de la bărbați tineri și bătrâni care au murit după vaccinare, a descoperit că spiculii (spikes) au acaparat organele care produc spermatozoizi, precum și spermatozoizii înșiși. […] Studiul coincide cu alte date care arată că ovarele femeilor sunt, de asemenea, distruse de spiculii prezenți în vaccinurile ARNm, sugerând că aceștia provoacă o restructurare completă a sistemului reproducător al unei persoane. Observațiile Dr. Burkhardt demonstrează modul în care vaccinurile împotriva COVID au un impact devastator asupra umanității și reproducerii speciei noastre” (în original: «Во время недавней лекции ныне покойный патологоанатом, профессор д-р Арне Буркхардт рассказал, как в процессе исследования образцов тканей молодых и пожилых мужчин, умерших после вакцинации, он обнаружил, что спайк-белки захватили органы, вырабатывающие сперматозоиды, а также сами сперматозоиды. […] Это исследование совпадает с другими данными, показывающими, что женские яичники также разрушаются спайковым белком, присутствующим в мРНК-вакцинах, что позволяет предположить, что уколы вызывают полную перестройку репродуктивной системы человека. Наблюдения доктора Буркхардта демонстрируют, как вакцины от COVID оказывают разрушительное воздействие на человечество и воспроизводство нашего вида»).

La scurt timp după apariția articolului, aceeași informație a fost distribuită de mai mulți utilizatori de Facebook (aiciaiciaiciaiciaici și aici).

Ce spun studiile?

Experții în sănătate susțin că la ora actuală nu există dovezi despre efectul negativ pe termen lung al vaccinurilor asupra organismului uman. Într-un comentariu pentru Stopfals.md, directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, afirmă că nu există nicio dovadă științifică a unei posibile asocieri între vaccinurile COVID-19 și afectarea fertilității la bărbați sau femei. Mai mult, toate studiile de până în prezent (pre- și post-vaccinare) au demonstrat că vaccinurile sunt sigure pentru administrare, cu reacții adverse post-vaccinare ușoare și moderate tranzitorii. Potențialul pericol atât pentru reproducerea feminină, cât și masculine, o prezintă însăși infecția COVID-19, iar vaccinurile anti-COVID doar reduc riscul complicațiilor și deceselor provocate de acest virus, menționează directorul ANSP.

Potrivit directorului ANSP, există studii care demonstrează că nu este nicio corelare între vaccinul împotriva COVID-19 și afectarea fertilității la femei. Un studiu realizat în SUA a demonstrat că vaccinurile ARNm (Pfizer și Moderna), în special administrate cu schema completă, nu compromit în niciun fel funcția reproductivă a femeilor: „Atât femeile vaccinate, cât și cele nevaccinate prezente în cadrul studiului au avut rate similare de sarcină, nu au fost observate diferențe în ratele de pierdere a sarcinii între grupuri, nici o schimbare în endometriu legate de administrarea vaccinului. De asemenea, studiul a demonstrat că nu există nicio corelație între răspunsul imun la proteina de vârf COVID-19 (Spike) și dezvoltarea placentară”.

Un alt studiu a demonstrat că proteina S (Spike) nu poate induce sterilitatea feminină, ratele de implantare a embrionilor fiind la fel, atât în rândul femeilor vaccinate, cât și în rândul celor nevaccinate.

Totodată, expertul ANSP face trimitere și la rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii din Roma, Italia, în mai multe țări, care au demonstrat că nici vaccinurile ARNm, nici vaccinul Gam-COVID-Vac (Sputnik) nu afectează nivelurile de testosteron, nu afectează concentrațiile spermatozoizilor și nu afectează hormonii sexuali masculini. „Studii numeroase demonstrează cert lipsa efectelor adverse ale vaccinurilor COVID-19 asupra componenței moleculare a spermei, asupra volumului și concentrației spermei, asupra morfologiei, motilității, precum și asupra nivelului hormonilor FSH (hormon de stimulare foliculară) și LH (hormon luteinizant). Un alt studiu al Departamentului de Urologie, Universitatea din Miami, SUA, a analizat caracteristicile spermei înainte și după administrarea a două doze de vaccin ARNm la bărbați și a demonstrat că nu există scăderi ale parametrilor spermei în rândul bărbaților sănătoși incluși în cercetare”, susține Nicolae Jelamschi.

Funcțiile reproductive pot fi afectate de virus, nu de vaccin

Există studii care demonstrează că infecția cu SARS-CoV-2, și nu vaccinul împotriva acesteia, poate afecta fertilitatea masculină prin înrăutățirea parametrilor spermei, scăderea potențială a nivelului de testosteron și creșterea riscului de disfuncție erectilă.

Astfel, studiul efectuat de cercetătorii Școlii de Medicină Feinberg de la Northwestern University din Chicago, SUA, sugerează că infecția COVID-19 are un impact negativ asupra sănătății bărbaților, inclusiv înrăutățirea parametrilor spermei, niveluri potențial mai scăzute de testosteron și un risc crescut de disfuncție erectilă.

În ceea ce privește fertilitatea feminină, studiile raportează impactul negativ pe care stresul oxidativ îl are asupra calității ovocitelor și embrionilor.

Ce este proteina S (spike)

Proteina S (spike) de pe suprafața coronavirusului joacă un rol crucial în penetrarea celulelor gazdă și inițierea infecției, potrivit expertului ANSP. „Prin urmare, vaccinurile pe bază de ARNm (care utilizează o parte din codul genetic al coronavirusului) au funcția de a crea răspunsuri ale anticorpilor neutralizanți, cât și răspunsuri celulare față de antigenul S (spike) și formează protecție împotriva bolii COVID-19. ARNm-ul vaccinului poate pătrunde în celule și poate fi transformat în glicoproteine SARS-CoV-2 (proteine spike).

Proteinele cu vârf provoacă un răspuns imunitar prin activarea celulelor limfocitare T și B, stabilind în cele din urmă imunitatea împotriva SARS-CoV-2, dar aceste vaccinuri sunt neinfecțioase, nu conțin particule virale vii și sunt sintetizate prin transcripție în vitro în absența moleculelor microbiene, prin urmare, acestea nu pot produce daune sau cu atât mai mult modificări morfologice în nici un organ al corpului uman”, menționează N. Jelamschi.

Sperietoarea despre pericolul vaccinurilor anti-COVID pentru sistemul reproductiv nu este nouă

Anterior, portalul Stopfals.md a dezmințit falsuri despre influența negativă a vaccinurilor împotriva COVID-19 asupra sistemului reproductiv. Reporterii au demontat falsul că vaccinurile anti-COVID provoacă avorturi spontaneTotodată, a fost dezmințit falsul că vaccinul BioNTech/Pfizer provoacă infertilitatea.

Arne Burkhardt a fost un om de știință german care a promovat idei controversate despre impactul vaccinurilor împotriva COVID-19 asupra fertilității umane. Teoriile lui au fost dezmințite de autorități, oameni de știință și fact-checkeri din mai multe țări.

Mariana Colun, Stopfals.md


Articolul precedentCurs valutar pentru 9 februarie 2024: euro valorează 19 lei și 19 de bani, iar dolarul costă 17 lei și 83 de bani
Articolul următorElevii și angajații Gimnaziului din Dărcăuți merg la toaleta din curtea școlii, aflată la 200 de metri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.