Agenţii economici care vor crea locuri de muncă noi, vor putea beneficia de subvenţii

0
44

Agenţii economici pot beneficia de subvenţie unică în mărime de cel puţin 40 de mii de lei, pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul anului 2019. Angajatorii urmează să depună cererile de rezervare a subvenţiei până la data de 31 iulie 2019.

Pentru a solicita subvenţia unică, agenţii economici trebuie să respecte mai multe criterii, printre care creşterea efectivului de salariaţi de cel puţin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate să nu fie mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, menţinerea posturilor de muncă create pentru cel puţin trei ani, lipsa restanţelor la achitarea impozitelor şi taxelor faţă de bugetul public naţional.

  Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, este de părere că implementarea mecanismului privind subvenţionarea creării locurilor de muncă va contribui la stimularea investiţiilor şi la creşterea economică: „Acest instrument va conduce la sporirea nivelului ocupării forţei de muncă şi la creşterea plăţilor la buget consolidat, mai mult va diminua fenomenul achitării salariilor în plic, şi respectiv, reducerea evaziunii fiscale”. Cererile pot fi depuse în scris sau prin intermediul poştei electronice a Ministerului Finanţelor până pe 31 iulie. Solicitantanţii vor fi informaţi despre recepţionarea cererii în decurs de două zile lucrătoare.

tvrmoldova.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.