Adevărul despre durerile de dinţi şi aerul condiționat

0
309

Ne aflăm în plin anotimp de vară, iar temperaturile ridicate ne dau mari bătăi de cap. Prin urmare, una dintre metodele de răcorire la care apelează toată lumea este aerul condiționat. Haide să vedem, însă, cât de mult influențează curentul de aer rece apariția durerilor dentare.

Aerul condiționat, periculos pentru dinți?

Pe măsură ce temperaturile cresc, mai ales în timpul sezonului estival, aparatele de aer condiționat devin cei mai buni prieteni ai celor care nu pot tolera și suporta căldura. Cu toate acestea, este important să ne amintim că efectele aerului condiționat și utilizarea necorespunzătoare a aparatului pot fi un ”dușman” pentru sănătatea noastră, în special pentru urechi, nas și gât.

Cât de mult influenţează, de fapt, curentul rece

Aerul rece poate poate conduce la afecțiuni respiratorii la persoanele sensibile, dar nu produce niciodată probleme dentare. De fapt, ceea ce face este să evidențieze o problemă preexistentă: carie, sensibilitate dentară.

„Un dinte cu o carie de existența căreia poate că nu suntem conștienți va simți din plin stimulul rece, din cauza expunerii nervului, afectat deja de bacteriile ce au erodat smalțul și astfel va apărea durerea dentară. Însă un dinte sănătos, cu smalțul intact, nu va fi afectat niciodată aer condiționat, de curent sau de o înghețată. Nu același lucru putem spune însă despre zahărul din înghețată”, spune dr. Mihaela Dan.

Factorii care pot dăuna dinților

Cu toate acestea, există o mulțime de alți factori care ne pot da dureri de dinți. Iată câțiva dintre ei:

1. Ronțăirea gheții – cuburile de gheață din cocktail-uri și băuturi răcoritoare ne pot produce microfisuri sau chiar fracturarea unui dinte mai vulnerabil.

2. Alternarea băuturilor foarte reci cu cele foarte fierbinți – o cafea aburindă, combinată cu un suc rece sau o înghețată poate duce la microfisuri dentare, prin dilatarea și contractarea bruscă a prismelor de smalț. Așadar, extremele de temperatură, deși puțin probabile, ar trebui evitate.

3. Consumul de băuturi răcoritoare – fiindcă au un conținut mare de acizi și zahăr, acestea pot afecta dinții, producând încet-încet carii.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCe este curcubeul de foc. Fenomenul extrem de rar ce a apărut ieri pe cer
Articolul următorAglomerație la frontieră. Numărul traversărilor a crescut cu 20%
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.