Abandonaţi la naştere, au descoperit după 50 de ani că sunt gemeni. Locuiesc la câţiva kilometri unul de celălalt, în Canada

0
598

Doi români care locuiesc în Canada au o poveste de viaţă desprinsă parcă din filme. Cei doi au fost abandonaţi la naştere în România, dar au descoperit după 50 de ani că sunt fraţi gemeni. Ba mai mult, cei doi locuiesc şi la o distanţă de doar câţiva kilometri unul de celălalt, în Canada. Povestea lor a fost făcută publică de CBS într-un reportaj emoţionant.

Dacina Crasnanic şi Traian Alexandru au fost abandonaţi de părinţii lor în urmă cu 50 de ani şi au ajuns în familii adoptive separate. Au ajuns apoi ambii în Canada, prin căi diferite, şi au descoperit întâmplător că sunt fraţi gemeni şi că locuiesc la 30 de minute de mers cu maşina, unul faţă de celălalt. Mai exact, Traian Alexandru locuieşte în Toronto, iar Dacina Casnanic într-un orăşel aflat la 22 de kilometri de marea metropolă canadiană. Povestea lor a ajuns şi la urechile reporterilor CBS care au realizat un reportaj cu cei doi, materialul fiind difuzat de Ziua Familiei.

Abandonaţi în România, regăsiţi în Canada

În mod independent, cei doi au efectuat un test ADN. Ambii voiau să afle mai multe despre originile lor şi despre familiile care nu i-au vrut. Testele nu le-au oferit informaţii semnificative despre părinţii lor, dar le-a oferit şocul vieţii: aşa au aflat că sunt fraţi gemeni. La scurt timp după primirea rezultatelor, Alexandru i-a trimis Dacinei un mesaj pe Facebook în Ajunul Crăciunului din 2021. “Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar sunt aici”, a declarat Traian Alexandru pentru CBS.

Dacina a acceptat să se vadă cu Alexandru după câteva zile, după ce au trecut sărbătorile de iarnă, iar acum cei doi încearcă să recupereze timpul pierdut.

“La început, părea foarte ireal. Știam că este real, dar încă nu-mi venea să cred”, a declara Dacina. Femeia a declarat pentru reporterii canadieni ca directorul unui orfelinat a descoperit-o în tufişurile de lângă instituţie. A luat-o în orfelinat, dar nu a petrecut prea mult timp pentru că a fost adoptată curând. În 1990, la scurt timp după căderea regimului comunist din România, Dacina a plecat în Canada alături de soţul ei. Ea a descoperit că este adoptată abia în urmă cu 20 de ani, când a văzut o serie de discrepenţe între povestea pe care o ştia ea şi ce scria de fapt pe certificatul de naştere.

De partea cealaltă, Traian Alexandru a fost abandonat lângă o ghenă de gunoi. A fost descoperit de un militar care era în drum spre unitate. Soldatul român l-a dus la cea mai apropiată secţie de poliţie, iar Alexandru a fost adoptat de căpitanul de poliţie din acea secţie şi de soţia acestuia. Traian Alexandru s-a mutat în Toronto, dar pentru o bună perioadă de timp a făcut naveta între România şi Canada. S-a stabilit definitiv în oraşul canadian abia în 2008.

Şi pentru ca povestea celor doi fraţi să fie şi mai bine spectaculoasă, ambii au câte un fiu pe care îl cheamă Victor. Iar ambii copii au făcut aceeaşi facultate. Victor Crasniac, fiul Dacinei, este acum student la Universitatea Metropolitană din Toronto. Victor Alexandru, cu câţiva ani mai mare, a absolvit deja cursurile aceleeaşi instituţii de învăţământ.

Dacina are acum un singur regret: şi-ar fi dorit ca ea şi fratele ei geamân să se fi cunoscut mai devreme. Dar nici aşa nu e timpul pierdut, spune femeia. “Plănuiesc să trăiesc până la 100 de ani, așa că mai avem încă 50 de ani de a face asta, pentru a compensa timpul în care n-am fost împreună”, a declarat Dacina pentru CBS.

SURSA: stiriromania.ro


Articolul precedentVictimele represaliilor staliniste au fost comemorate la Drochia / GALERIE FOTO
Articolul următorPreț Maria Dragomiroiu 2024. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru nuntă sau botez dacă vrei să îți cânte marea artistă
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.