Cu legume sau viță de vie: Vezi patru rețete de frigărui pentru a sărbători 1 Mai

0
239
Foto: pixabay.com

Indiferent dacă lucrezi din birou sau de acasă în timpul pandemie de COVID-19, astăzi ai zi liberă! Noi am selectat câteva rețete faine de frigărui, pentru o sărbătoare cât mai gustoasă!

Frigarui de pui cu ardei

Foto: pixabay.com

Ingrediente:

  • 300 gr de piept de pui
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță de paprika
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 buchet de coriandru
  • 1 ardei roșu sau verde
  • Sare, piper

Taiați pieptul de pui în bucăți potrivite. Adaugati uleiul de masline, chimenul, paprika, cățelul de usturoi zdrobit, sare, piper, coriandrul tăiat. Se amestecă totul și se lasă să se răcească câteva ore (minim 1 ora, dar cel mai bine 12 ore).

După acest timp, tăiați ardeiul în bucăți de dimensiunea bucătilor de pui. Puneți-le alternativ pe bețe împreuna cu carnea de pui. Puneti-le pe grătar, grill sau într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. În câteva minute aveți preparatul gata. Poftă bună! (petitchef.ro)

 

Frigărui ca în Georgia cu viță de vie

Ingrediente:

  • Carne de porc – 3 kg.
  • Ardei – după gust
  • Sare după gust
  • Pătrunjel – ciorchine
  • Ceapă – unul, două capete de dimensiuni medii

Pentru a pregăti acest grătar, avem nevoie de o viță de vie, pe care am colectat-o din grădină după iarnă. Ardem vița de vie pentru a face jăratic. Jăraticul viței de vie în procesul de gătit dau produsului o aromă bogată unică, care se reflectă în gust.

Luăm carne de porc proaspătă (ceafă) și o descurcăm de fibre, apoi tăiem în porții mici (astfel încât să îl puteți mânca o dată sau de două ori). Le punem pe ace pentru frigarui. Carnea trebuie să fie proaspătă. Gustul și calitatea produsului finit vor depinde direct de acest lucru.

Când jăraticul e gata, puneți frigarui pe grătar. Distanța dintre jăratic și carne nu trebuie să fie mare. Prăjiți 15-20 de minute. Când vedeți că carnea este rumenită, trebuie să fie răsturnată. În acest moment adăugăm sare și piper după gust.

Trebuie să monitorizăm în permanență pregătirea, să facem în mod regulat pinioane. Gradul de pregătire a cărnii este vizibil cu ochiul, dar puteți face o incizie cu un cuțit ascuțit pe carne și verificați dacă a fost coaptă. Carnea ar trebui să arate frumoasă culoare aurie cu o crustă.

Spălați verdeața. Curațăm ceapa, o taiem în inele. Apoi puteți pune frigaruiile pe o farfurie, presărați cu ceapă, tăiați în inele și puneți pătrunjel. Pe carnea fierbinte, ceapa dă imediat aroma sa plăcută unică. O astfel de carne este foarte suculentă și moale. (el-gaucho.ru)

 

Frigarui în marinada de vin alb

Foto: pixabay.com

Ingrediente:

  • 2 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • un pahar cu vin alb
  • mix de condimente pentru frigărui
  • sare și piper după gust

Carne se taie bucăți de aproximativ 5-6 cm. Curațim ceapa, o spălam și o tăiem inele. Adaugăm ceapa la carne, presurăm cu specii pentru frigărui, piper negru măcinat, și puțină sare.

Adăugăm la carnea noastră aproximariv un pahar cu vin. Amestecăm totul foarte bine, acoperim vasul și-l laăsăm cel puțin pentru 2 ore să se marineze, după care le punem pe ace sau bețe și le coacem la grătar. (povarenok.md)

 

Frigarui de oaie cu legume

Foto: pixabay.com

Ingrediente:

  • 1 kg carne
  • 2 dovlecei subțiri
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3 roșii tari
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 200 g slănină afumată, kaizer afumat
  • 1 lingurița cu vârf de sare
  • jumătate de linguriță piper și ardei iute macinate împreună
  • 1 lingurița de cimbru
  • 5 boabe de ienibahar
  • 5 boabe de coriandru (dacă va place gustul de coriandru puteti folosi 10 boabe)
  • 2 cuișoare
  • 1 vârf de cutit de scortișoară
  • câteva semințe de chimen, cât luați cu 2 degete
  • 2 linguri de ulei
  • 50 ml vin alb sau rose sau zeamă de la 1 lămâie
  • 1 capațână de usturoi

Carnea se spală, se curață de pielițe, se taie fâșii și apoi cuburi cam de 2,5-3 cm. Legumele se taie felii ca să poate fi înșirate pe capuse, dar să nu depașească mult dimensiunea bucățelelelor de carne. Se amestecă toate condimentele, ideal este să fie proaspăt macinate, pentru că vor avea o altă aromă, apoi se presară totul peste carne.

Se adaugă și uleiul și vinul sau zeama de lămâie, se amestecă totul bine și se daă la rece, ideal peste noapte, dar minim 1 oră. Coaptă pe grătarul încins bine, carnea va avea un gust delicios. (pofta-buna.com)


Articolul precedentVIDEO: ANGAJEZI specialiști sau cauți un LOC DE MUNCĂ? Publică ANUNȚUL TĂU fără să ieși din casă
Articolul următorIată câteva titluri din ediția de azi a ziarului Observatorul de Nord
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.