Ați auzit vreodată vorba lui Hippocrates: „Mersul pe jos este cel mai bun medicament al omului?” Am merge mai departe spunând că mersul pe jos combinat cu un somn bun și o dietă sănătoasă vă poate ajuta să evitați medicul în totalitate. Doar 15-30 de minute de mers pe jos în fiecare zi poate îmbunătăți nu numai aspectul general al unei persoane, ci și sănătatea.
Schimbări pozitive ale creierului
După cum arată un studiu , exercițiile de aerobic cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, prevenirea demenței timpurii, reducerea riscului de boală Alzheimer și îmbunătățirea stării generale a sănătății mintale. Să nu mai vorbim de reducerea stresului mental și de menținerea unui nivel mai ridicat de endorfine.
Vedere îmbunătățită
Chiar dacă ochii ar putea părea ca nu au legatura cu picioarele, de fapt beneficiază și sănătatea lor. Acesta poate chiar ajuta la lupta împotriva glaucomului prin ameliorarea presiunii oculare.
Prevenirea bolilor cardiace
Potrivit American Heart Association, mersul pe jos este nu mai puțin eficace decât alergarea atunci când vine vorba de prevenirea bolilor legate de inima sau accident vascular cerebral. Această activitate ajută la evitarea problemelor cardiace prin scăderea tensiunii arteriale crescute și a nivelului de colesterol și îmbunătățirea circulației sângelui.
Volumul crescut al plămânilor
Plimbarea este un exercițiu aerobic care crește fluxul de oxigen în sânge și vă ajută să vă instruiți plămânii, precum și să eliminați toxinele și deșeurile. Din cauza respirației mai bune și mai profunde, unele simptome asociate bolii pulmonare pot fi, de asemenea, ușurate.
Efecte benefice asupra pancreasului
Ar putea fi greu de crezut, dar mersul pe jos se dovedește a fi un instrument mult mai eficient în prevenirea diabetului decât alergatul. Această cercetare arată că un grup de „plimbăreți” a demonstrat o îmbunătățire a toleranței la glucoză de aproape 6 ori mai mare decât cea a unui grup de „alergători”, pe o perioadă de încercare de 6 luni.
Îmbunătățirea digestiei
30 de minute de mers pe jos în fiecare zi nu numai că ar putea să reducă riscul de cancer de colon în viitor, ci să amelioreze digestia și constipația ajutând la regualizarea mișcărilor intestinale.
Mușchi tonificați.
Oasele și articulațiile cresc în rezistență.
Scăpați de durerea de spate.
O minte mai calmă.
Dacă mersul pe jos îmbunătățește simptomele depresiei la pacienții cu tulburări majore, imaginați-vă cât de ușor ne-ar putea ajuta să facem față cu senzația de supărare. Și o plimbare plină de bucurie cu un prieten sau cu un iubit va multiplica doar efectul fericit și vă va îmbunătăți starea de spirit!
Sursa: inspira-te.com