Sărbătorile de Iarnă sunt încărcate de magie, iar părinții caută să îi bucure pe cei mici cu cadouri interesante. Sigur nu în ultimul rând să fie ascultată și opinia copiilor „cam ce așteaptă de la Moș Crăciun„. De multe ori, părinții nu pun atât de mare accent și pe utilitatea cadoului, ci doar vor să bifeze acțiunea și să îi satisfacă fiului sau fiicei … ” un moft”.
Ce să urmărim atunci când alegem un cadou?
Aşadar, când procuraţi o jucărie, asiguraţi-vă că ea nu va pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa copiilor.
Citiţi cu atenţie toate etichetele şi instrucţiunile jucăriilor pe care intenţionaţi să le procuraţi sau pe care le-aţi procurat sau vi le-a dăruit cineva. Urmăriţi toate instrucţiunile şi avertismentele legate de modul de folosire a jucăriilor şi faceţi instrucţiunile necesare copiilor.
Acest semn ne indică jucăriile care nu sunt recomandate copiilor sub vârsta de 3 ani, deoarece pot fi periculoase pentru ei. La procurarea jucăriilor pentru copii mici sub vârsta de 3 ani aveţi grijă ca toate părţile jucăriei să fie mai mari decât gura copilului, pentru a nu fi înghiţite. La vârsta preşcolară, cea de grădiniţă, copiii sunt fericiți să-și petreacă timpul construind turnuri și castele uriașe. „În magazine nu e dificil să găsim cuburi prin care se pot construi un elicopter sau un castel de prinţese.
E recomandabil să vă asiguraţi că gradul de complexitate a jocului este în concordanță cu vârsta. Recomandabil este să evitaţi acel gând că va creşte și se va juca mai târziu! Trebuie să îi oferim o bucurie în prezent, nu să i-o pregătim pentru viitor
Cunoscând această normalitate, e binevenit un cadou sub formă de mini-bucătărie, o trusă medicală, un cărucior, haine pentru păpuși, un mic fier de calcat, un aspirator etc. Aceste jucării ajută enorm la eliberarea emoţională a copilului, însă ideal este să vă alăturați micii lor aventuri și să petreceți mai mult timp cu ei”.
SURSA: consumator.gov.md