Omagiu adus poetului Grigore Vieru la Rublenița

0
226

La 14 februarie, elevii clasei a III-a, ghidați de învățătoarea lor, au cântat, recitat versuri din creația celui care a presărat dragostea de patrie, neam, mamă și natură în toate poeziile sale. Copii au surprins prin cunoașterea detaliată a biografiei poetului, evidențiind că au învățat nu doar poeziile sale, ci și povestea vieții lui Grigore Vieru.

Poetul Grigore Vieru avea să împlinească 89 de ani și a fost mai mult decât un poet, a fost însuşi sufletul Basarabiei. Pentru poet dispariţia fizică nu înseamnă moarte, el trăieşte prin poezia sa, prin frumosul semănat în inimile copiilor. A fost, este şi va rămâne Pilonul de rezistenţă a culturii naţionale.

Tot ce e mai frumos astăzi poartă numele lui, și cerul cu stelele, şi al străvechii slave bucium, şi ochii măicuţei ne sunt mai aproape, fiindcă iubesc şi au o taină sus care ne apără. A ajunge să poţi să redai istoria neamului în poezie, să poţi să aperi ce-i al tău prin poezie şi să crezi că eşti auzit de Dumnezeu prin poezie înseamnă să fii un poet ales. Zi de zi, an de an, e tot mai departe, însă neuitat!

Grigore Vieru este poetul începuturilor, ființă pământeană și nepământeană deopotrivă, umedă de roua lacrimilor vărsate de-a lungul veacurilor de românii basarabeni. Sursa poeziei lui Grigore Vieru este viața în toată complexitatea ei: copilăria, bucuria tinerească, neliniștea și suferința iubirii absolute.

Alina Curtiș, învățătoare, grad didactic I, IP Gimnaziul Rublenița

Articolul precedentColinde, cântece și tradiții au fost adunate într-o carte la Soroca / VIDEO
Articolul următorHoroscopul zilei de 16 februarie 2024: Gemenii au probleme cu banii, află ce se întâmplă cu zodia ta
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.