Scapă de umiditatea din pereți cu două produse din bucătărie

0
294

Nu de puține ori ne-am trezit cu pereții plini de mucegai, sau umiditate, cum vrei să-i spui. Dar, cu toate că mucegaiul din gospodărie este foarte comun, nu înseamnă că ar trebui să-l ignori sau să-l cureți fără să iei măsuri de siguranță.

Din fericire, o pereche de produse de bază din cămară, oțetul alb și bicarbonatul de sodiu, se combină pentru a face un produs eficient de curățare a mucegaiului. Diferite combinații de oțet și bicarbonat de sodiu pot îndepărta mucegaiul ușor până la moderat de pe suprafețe dure, suprafețe moi, haine și alte țesături. Reține doar că trebuie să abordezi cauza principală a mucegaiului pentru a rezolva cu adevărat problema. Așadar, îți oferim soluția care te ajută și te scapă de umiditatea din pereți cu două produse din bucătărie.

Cel mai ieftin truc. Scapă de umiditatea din pereți cu două produse din bucătărie

Știi că mirosul pe care îl ai acasă provine de la mucegai și trebuie să dispară odată pentru totdeauna. Primul pas pentru a câștiga această bătălie este să faci o curățenie corespunzătoare. Cum? Astăzi vei afla câteva sfaturi ușoare de bricolaj și de economisire a costurilor pentru a curăța mucegaiul în 4 zone diferite, și anume pereții din casă. Sunt destul de simple și fără substanțe toxice. Cea mai mare parte a lucrului se face doar cu oțet și bicarbonat de sodiu. Ai citit bine, dacă ai în bucătărie aceste două produse, și le combini așa cum trebuie, vei avea cea mai simplă și rapidă soluție care te scapă de umiditatea din pereți.

S-ar putea să te întrebi ”De ce oțet și bicarbonat de sodiu?” Răspunsul este simplu. Oțetul este un instrument super puternic care ucide aproximativ 82% din speciile de mucegai, deoarece are acid acetic.
Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu este grozav pentru că absoarbe umiditatea.Dar, deși putem asocia înălbitorul cu curățenia, diverse surse sugerează că acesta nu ucide cu adevărat mucegaiul și poate chiar agrava problema. Este excelent pentru curățenia generală, dar nu îl vom folosi pentru a scăpa de ciupercile care crează umezeala din pereți sau mucegaiul.

Cum folosești oțetul și bicarbonatul de sodiu ca să scapi de umiditatea din pereți

Pentru început, va trebui să te asiguri că ai la îndemână tot ceea ce-ți trebuie pentru a scăpa de umiditate, adică oțet, bicarbonat de sodiu și, bineînțeles, apa. Așdar, să trecem la treabă! Adaugă 8 linguri, sau 120 g, de bicarbonat de sodiu într-un castron mare de amestec. Odată ce adaugi oțetul, amestecul va face spumă ca un vulcan de școală de la târgul de știință. Poți folosi mai puțin bicarbonat de sodiu pentru o treabă mai mică sau mai mult pentru una mai mare. Odată amestecat, această cantitate ar trebui să fie suficientă pentru a acoperi aproximativ suprafața plină de umiditate.

Este important să amesteci bicarbonatul de sodiu și oțetul într-un raport de 2:1, adică de două ori mai mult bicarbonat de sodiu decât oțet. Această metodă implică în cele din urmă o frecare viguroasă cu o pastă granulată, care poate deteriora materialele mai moi, cum ar fi placa de perete sau lemnul finisat. Folosește această opțiune doar pentru materiale mai dure, cum ar fi gresia sau zidăria.

Toarnă 4 linguri, sau 60 ml de oțet alb și lasă să se facă spumă. Așteaptă până când spuma încetinește înainte de a începe să amesteci soluția. În acest fel, va fi mai puțin probabil să facă spumă peste marginile bolului. Dacă ești curioscu privire la știința din spatele spumei, iată care este aceasta, și anume o pereche de reacții au loc de fapt atunci când combini bicarbonatul de sodiu și oțetul:

  • Prima este o reacție acido-bazică între hidrogenul din oțet și sodiul și bicarbonatul din bicarbonatul de sodiu.
  • A doua este o reacție de descompunere, deoarece acidul carbonic creat de prima reacție se descompune în apă și dioxid de carbon.

Următorii pași sunt la fel de importanți pentru a scăpa de umiditatea din pereți

Se amestecă soluția până se obține o pastă groasă. O lingură de lemn este o alegere bună în acest caz, dar cam orice tip de instrument de amestecare va fi bun. Vei obține o pastă groasă și grunjoasă, oarecum ca o versiune mai lipicioasă a nisipului umed. Acum este momentul în care va trebui să întinzi pasta pe matriță și las-o să se usuce timp de 1 oră. Pentru siguranță, pune-ți mănuși de spălat vase, ochelari de protecție și o mască N-95 sau echivalentă. Acoperă toate zonele vizibile unde se află umezeala din pereți cu atâta pastă cât se va lipi de el. Apoi, amestecă mai multă pastă dacă este necesar. După ce mucegaiul este acoperit, lasă pasta să se usuce pe mucegai.

Se freacă pasta uscată cu un tampon de curățat sau cu o perie rigidă. Pasta uscată se va desprinde împreună cu mucegaiul vizibil. Dacă mai există mucegai la suprafață, repetă întregul proces. Aspiră sau pune în saci mucegaiul îndepărtat și aruncă-l imediat. Ai mai multe opțiuni de eliminare sigură a amestecului de pastă uscată și mucegai îndepărtat:

  1. Puneți o cârpă de plastic sub zona de lucru pentru a prinde resturile.
  2. Aspiră resturile cu un aspirator care are un filtru HEPA.

Dacă obiectul mucegăit este portabil, curăță-l afară, la distanță mare de casă sau de alte structuri, și nu vă faceți griji în privința resturilor. Șterge zona curățată cu cârpe umede sau prosoape de hârtie. O parte din pasta grunjoasă va rămâne în continuare pe suprafață după ce ai terminat de frecat. Pentru a o îndepărta, umezește câteva cârpe sau prosoape de hârtie cu apă plată și șterge suprafața. Chiar dacă nu vezi mucegai, continuă să cureți, dar nu uita să-ți păstrezi echipamentul de protecție și împachetează și aruncă imediat cârpele sau prosoapele de hârtie.

Pașii de final și, gata, scapi de umezeala din pereți

Pulverizează zona cu oțet pentru prevenirea mucegaiului și pentru a scăpa de umezeala din pereți. Adaugă aproximativ 250 ml de oțet alb într-o sticlă de pulverizare curată și goală sau, dacă dorești, umple întreaga sticlă. Aplică o peliculă ușoară de oțet pe suprafața pe care tocmai ai curățat-o și las-o să se usuce fără să o ștergi. Nu este nevoie să îmbibi suprafața, o peliculă ușoară este tot ce trebuie pentru a ajuta la prevenirea mucegaiului. Dacă zona mucegăită se află în cabina de duș, de exemplu, pulverizarea cu puțin oțet după fiecare duș va ajuta la prevenirea mucegaiului pe viitor. Totuși, dacă mucegaiul se datorează unei probleme de umiditate, cum ar fi o țeavă care curge sau o fereastră prost etanșată, este important să tratezi cauza principală a mucegaiului.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentEi vor să fie primar la Maramonovca
Articolul următorEFA învinge o contracandidată la promovare, iar FC Inter salvează onoarea gazdelor
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.