După o anumită perioadă de timp, ceapa ajunge să încolțească. De multe ori, oamenii au dubii și se întreabă dacă se mai poate mânca ceapa încolțită. Specialiștii sunt de părere că aceasta este încă comestibilă. De asemenea, mugurii de ceapă nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea noastră. Ba mai mult, aceștia se pot tăia și pune într-o omletă sau salată. În schimb, mugurii de la cartofi sunt toxici. Se pare că aceștia pot provoca crampe la stomac și chiar dureri de cap.
Cum puteți să depozitați corect ceapa?
Dacă vă doriți să profitați de ceapă cât mai mult timp, specialiștii vin cu o serie de sfaturi și de recomandări. Aceștia ne atrag atenția asupra modului în care alegem să o depozităm. Tot ce trebuie să faceți este să puneți ceapa într-o pungă de hârtie. Ulterior, aceasta se înțeapă în partea de sus. Pentru realizarea acestor găuri, vă puteți folosi de un perforator.
Partea de sus a pungii se îndoie și se închide cu o agrafă. Pungiile se pot pune într-un dulap sau sertar. Dacă apelați la ajutorul acestui truc, ceapa se va menține proaspătă timp de trei luni.
Ce spun specialiștii?
De asemenea, este important ca locul în care depozitați ceapa să fie ferit de lumină și cât mai întunecat posibil. Mai mult, temperatura din camera în care este depozitată nu ar terbui să fie mai mare de 20 de grade.
Cu cât puneți mai puțină ceapă într-o pungă cu atât aceasta poate rezista mai mult. De asemenea, gospodinele mai optează și pentru depozitarea acesteia în cutii, coșuri sau plase cu găuri, într-o pivniță curată. Nu uitați să verificați periodic legumele și să aruncați cepele stricate.
Petele negre de pe suprafața acesteia, ne pot indica că ceapa nu este în regulă. Ținând cont de aceste sfaturi, veți reuși să păstrați ceapa proaspătă cât mai mult timp. Însă, chiar dacă încolțește nu ar trebui să vă mai faceți griji. Specialiștii susțin că ceapa încolțită se mai poate mânca.
sursa: playtech.ro