Este o băutură cu numeroase efecte benefice asupra organismului uman, pe care specialiștii ne sfătuiesc să o includem în meniul nostru de zi cu zi. De fapt, unii o preferă în locul cafelei. Un profesor de chimie a făcut mai multe recomandări, sfaturi pe care ar trebui să le punem în aplicare cât mai repede. Află, din rândurile de mai jos, câte căni de ceai poți să consumi zilnic.
Sfaturile unui profesor de chimie
Alb, negru, verde, oolong, asociat cu diferite arome – pare că există un tip de ceai pentru preferințele, însă nu ar trebui să ne preocupe doar gustul, ci și beneficiile pe care fiecare le aduce organismului uman. Toate sunt sursă importantă de antioxidanți.
An de an, ceaiul câștigă tot mai mulți adepți, din aproape toate colțurile lumii. Mulți au renunțat la tradiționala cească de cafea de la prima oră a dimineții și își încep ziua cu o cană de ceai. Alții îl beau doar când sunt răciți.
Studiile au descoperit numeroase motive pentru care ar trebui să bem zilnic ceai. Această băutură poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral, ajută digestia, poate îmbunătăți funcțiile creierului, întărește sistemul imunitar, iar cele negru, verde și alb ar juca un rol important în sănătatea cavității bucale – protejează gura de bacteriile care cauzează boli ale gingiilor şi carii.
Câte căni de ceai poți să consumi zilnic
Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, a dezvăluit faptul că, pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile ceaiului, ar trebui să consumăm trei căni de ceai pe zi: una dimineața, a doua la prânz, iar ultima, seara.
Cum se prepară cana perfectă de ceai
Cercetătorul a explicat și cum ar trebui preparat:
„Trebuie să laşi ceaiul să se infuzeze cel puţin cinci minute pentru a permite apei fierbinţi să extragă compuşii din plante”, a spus el, potrivit Daily Mail.
Atenție, adăugarea de lapte împiedică organismul nostru să acceseze calitățile antioxidante din ceai din pricina proteinelor pe care le conține – însă îndulcirea băuturii cu zahăr nu are același efect.