De mii de ani, petalele de trandafiri au fost folosite ca produs de bază în remedii de plane, ceaiuri, uleiuri și diverse formule de îngrijire a pielii. Pot fi consumate sub formă de sirop, dilatate, sub formă de pulbere sau chiar tinctură.
Pe lângă aspectele menționate, petalele de trandafir joacă un rol important în echilibrarea hormonilor, reducerea inflamației la nivelul ochilor și a pielii, calmarea durerilor de gât și a tusei, favorizarea somnului profund, calmarea stărilor de emoție nervoase și triste, reducerea ridurilor și îmbătrânirea pielii.
Tot petalele de trandafiri pot să reducă durerea locală datorită efectelor analgezice, prezentând proprietăți antibacteriene și antiseptice puternice, reduc chiar și nivelul de glucoză din sânge, prezintă proprietăți neuroprotectoare și au proprietăți antioxidante. Pentru a beneficia de toate acestea, este bine să folosești produse pe bază de trandafiri.
Cum sa prepari șerbet de trandafiri ca pe vremuri
Playtech Știri îți prezintă o rețetă de șerbet de trandafiri de pe vremuri. Modul de preparare nu este deloc dificil. Trebuie doar să urmezi până la capăt indicațiile. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
„Iei 1 kg de petale de trandafiri bine curățate și le opărăști cu un litru de apă fierbinte. Lași la o parte, să se înmoaie bine petalele, apoi le strecori printr-un tulpan, storcând bine ca să iasă tot sucul.
Pisezi 1 kg de zahăr, torni litrul de zeamă strecurată peste el, îl pui la un foc foarte potolit până când se topește, apoi ațâți focul ca să fiarbă iute. Pui o lingură de zeamă de lămâie, mai lași să dea în clocot și începi a încerca zahărul în modul următor: într-un pahar de apă foarte rece arunci puțin din siropul de pe foc și-l iei în degete, dacă poți să-l faci cocoloș, ca o bobiță de mazăre, dulceața este destul de legată.
Atunci o scoți de la foc, o lași să se răcească până poți să ții degetul în ea, apoi începi să o freci cu un făcăleț, turnând câte puțin zeamă de lămâie (o lingură) sau sare de lămâie topită cu puțin sirop scos înainte de a începe a o freca. Când dulceața a devenit ca o alifie, o așezi în borcan sau în chisele, indică maidemult.ro.