Ce să faci pentru a nu fi un om plictisitor: 16 sfaturi practice pentru o comunicare eficientă

0
389

De ce este atât de rău să fii un om plictisitor? Pentru că acești oameni nu sunt niciodată fericiți. Tot ceea ce se întâmplă în jurul lor este fie greșit, fie rău. Este mult mai dificil să comunici cu un om plictisitor decât cu unul pesimist, pentru că el deja este obișnuit să se plângă de toate.

Un astfel de obicei duce la faptul că nu numai cunoscuții, ci și oamenii apropiați încep să evite omul plictisitor. Acest lucru nu înseamnă neapărat că toți cei care se plâng de viață devin automat plictisitori. Dispoziția proastă sau nemulțumirea poate veni la oricine din când în când, dar pentru cei plictisitori este constantă. Pentru ei, toată viața este un lanț de probleme nerezolvate, dificultăți, supărări și sarcini care sunt peste puterea lor. Chiar și în lucruri pozitive, ei cu siguranță vor găsi câteva defecte și le vor savura ore întregi.

Oamenii plictisitori încearcă să găsească sens și logică în orice glumă sau anecdotă, le lipsește imaginația și fantezia, mormăie constant și manifestă nemulțumire din orice motiv. Astfel de oameni nu observă momentul în care interlocutorii obosesc sau vor să schimbe subiectul conversației. Mai mult, a scăpa de compania lor este aproape imposibil.

CE SĂ FACI PENTRU A NU FI UN OM PLICTISITOR?

1. Nu încerca să le spui oamenilor despre toate problemele tale.

2. Dacă vezi că interlocutorul nu este interesat să mențină conversația, nu încerca să-i atragi atenția. Chiar dacă începi să treci de la un subiect la altul, asta nu te va face interesant în ochii lui. Dimpotrivă, riști să-l enervezi și mai mult.

3. Nu intra în fiecare detaliu. Nu este necesar să descrii ceva în detaliu, mai ales dacă nimeni nu este interesat.

4. Încearcă să percepi informațiile pe care le auzi cu un strop de umor.

5. Nu întrerupe interlocutorul. În cazul în care nu ai înțeles sau nu ai auzit ceva, nu este nevoie să întrerupi vorbitorul de fiecare dată și să-i ceri să repete din nou.

6. Nu le oferi oamenilor sfaturi decât dacă ți le cer.

7. Nu judeca obiceiurile societății sau localității în care te afli. Încearcă să înțelegi și să accepți regulile societății în care te afli.

8. Zâmbește mai des. Zâmbetul te va face să arăți mai drăguță. El le va arăta celorlalți că ești optimistă cu privire la viață și că vrei să te împrietenești cu cei din jurul tău.

9. Nu-ți fie frică să-ți exprimi părerea. Când cineva nu este de acord cu tine, spune „ai o părere grozavă, dar eu văd lucrurile așa…” Dacă accepți toate punctele de vedere și nu îți este frică să le exprimi pe ale tale, vei câștiga respect.

10. Comunică cu diferite persoane. Fă-ți noi prieteni și cunoștințe.

11. Fii mai bun cu oamenii din jurul tău, ascultă-le cu atenție poveștile pentru a-i ajuta cu sfaturi sau participare. Omul care nu numai că vorbește, ci și ascultă interlocutorul, nu va părea niciodată plictisitor.

12. Fii natural. Nu-ți fie frică să arăți ciudat sau deplasat.

13. Dezvoltă-ți abilitățile și extinde-ți cunoștințele în subiectele care te interesează. Întreabă despre subiecte necunoscute, lărgește-ți orizonturile, fii la curent cu evenimentele din politică și societate.

14. Oamenii plictisitori sunt de obicei prea concentrați pe muncă. Începe să faci și alte lucruri – sport sau călătorii. Călătoria ne extinde viziunea asupra lumii și ne oferă oportunitatea de a colecta povești interesante care pot fi spuse altora.

15. Dezvoltă-ți simțul umorului și glumește mai des.

16. Mai presus de toate, încearcă să fii cel mai bun prieten al tău. Concentrează-te pe cele mai bune trăsături de caracter. Determină la ce ești bun. Dacă te tratezi cu respect, ceilalți te vor trata la fel. În plus, vor vedea ce e mai bun în tine, ceea ce prețuiești cel mai mult în personalitatea ta.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCEDO a decis: Vlad Filat va primi de la statul Republica Moldova 7.500 de euro, prejudiciu moral
Articolul următorTrei proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în raionul Drochia
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.