O nuntă românească costă 6-10.000 de euro, iar invitații „simpli” pun în plic prețul meniului x 2. În cazul rudelor apropiate suma se îngroașă

0
396
Foto simbol: pixabay.com

După o perioadă în care foarte multe cupluri şi-au amânat nunta din cauza pandemiei, în 2022 evenimentele au explodat! În cazul în care nu eşti familiarizat cu darul pentru miri, iată câţi bani se oferă dacă ești naș, socru, rudă sau simplu invitat. 

Nunta este unul dintre cele mai fericite momente din viaţa unui cuplu. În perioada pandemiei de COVID-19, foarte mulţi tineri care visau să îşi unească destinele au renunțat, iar principalele motive au fost îmbolnăvirile apărute în urma virusului sau restricţiile de care erau nevoiţi să ţină cont atunci când organizau evenimentul. Dacă nu ești prea obișnuit cu nunțile și nu știi ce sumă să oferi în dar, există câteva lucruri de luat în considerare precum bugetul, relația cu fericitul cuplul și dacă vii singur sau însoțit la nuntă.

Îndrăgostiţii încep să organizeze marele eveniment şi cu un an înainte, perioadă în care îşi cumpără rochia de mireasă şi costumul de mire, aleg meniurile, decorul şi se ocupă şi de alte detalii importante pentru un astfel de eveniment.

Bugetul unei nunți în România variază între 6.000 și 10.000 de euro, excluzând locația și meniul de nuntă, însă cifrele arată că, de multe ori, mirii ajung să cheltuiască cu până 30% mai mult decât și-au propus inițial.

În ceea ce priveşte darul de nuntă, suma corectă pe care trebuie să o dai este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Dacă acesta a costat 250 de lei, ar trebui să oferiţi ca dar minimum 500 de lei.

Părinţii, naşii, fraţii şi prietenii foarte apropiaţi vor lăsa în plic o sumă de bani mult mai mare decât un invitat obişnuit. De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 de lei de persoană. Părinţii oferă câteodată mai mult, dar asta în funcţie de situaţia lor financiară. Şi rudele apropiate dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. În cazul în care vei merge cu partener/parteneră, suma se va dubla.

De asemenea, se ţine cont şi de locaţie, dar şi de muzică. Totuşi, trebuie să luaţi în considerare şi propriile venituri.

Sursa: cancan.ro

Sursă foto: pexels


Articolul precedent„InFORMARE pentru angajarea în câmpul muncii” – un nou proiect AO „Casa Speranțelor” & partenerii
Articolul următorAmenințat cu răfuiala fizică, un consilier a decis să părăsească fracțiunea PSRM
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.