10.000 de lei – îndemnizație unică pentru veteranii celui de-al doilea război mondial

0
178
   Cei 167 de veterani ai celui de-al doilea război mondial, care locuiesc astăzi în Republica Moldova,  vor primi o indemnizație unică de 10 mii de lei, la rectificarea bugetului.
   Propunerea de alocare a acestor bani aparține deputatei PAS, Natalia Davidovici: „Acestea sunt persoane de vârstă înaintată, care, de regulă, se confruntă cu probleme grave de sănătate… Consider că acum este momentul potrivit să exprimăm veteranilor recunoștința pentru pace și pentru viața noastră. Anume astăzi, când un război la scară largă are loc la 200 de kilometri de casa noastră și mor mii de oameni, pașnici și nevinovați, anume astăzi, când pentru generația noastră cuvintele „cer pașnic deasupra capului” au devenit mai mult decât cuvinte”.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari, a menţionat că resursele financiare necesare, circa 1.700.000 lei,  vor fi alocate din Fondul de Susținere a Populației. Acest lucru urmează să fie făcut în ajunul zilei de 9 mai.

La fel, majoritatea parlamentară a decissă majoreze îndemnizația lunară beteranilor celui de-al doilea război mondial, cu 300 lei – de la 951 lei până la 1250 lei.


Articolul precedentFALS: În Republica Moldova este dislocată armata română
Articolul următor„Soacra cu trei nurori” vine la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.