Am mers la Cosăuți să vedem cu ochii noștri cum se construiește podul peste Nistru / VIDEO

0
3294

Autoritățile ucrainene, anunță că au început lucrările la podul ce va trece peste Nistru și va lega satul Cosăuți de orașul Yampil. Podul va fi situat între sat și mănăstirea Cosăuți, în preajma Stației de pompare a apei. Angajații de aici, văd lucrările la pod ca în palmă.

Acest pod este o alternativă așteptată de mulți ani, fiind parte a unui traseu ce va lega Chișinăul de Kiev, trecând pe lângă Soroca. Despre construcția sa, se vorbește de ani buni.

Compania care construiește podul, anunță că lucrările se desfășoară non-stop, iar în curând la construcția acestui pod vor fi antrenați aproximativ 500 de lucrători. În ultimii ani sătenii treceau Nistrul cu debarcaderul, care se află în centrul satului, sau cu șalupa. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale informează că podul transfrontalier de la Cosăuți – Yampil, va avea o lungime de 641 metri, două benzi de circulație, două benzi de siguranță, două piste pentru cicliști, două trotuare pietonale și o estacadă cu o lungime de 667 metri pe partea ucraineană.

Drumul de acces cu o lungime de circa 5 km este preconizat în preajma localităților Cosăuți și Iorjnița, ajungând spre drumul de ocolire al municipiului Soroca. Acest drum va asigura conexiunea dintre podul peste Nistru cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina și va fi construit din mijloacele financiare ale Republicii Moldova.

Mâine, 23 februarie, la ședința Guvernului Republicii Moldova, urmează să fie aprobată semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru la frontiera de stat moldo-ucraineană în zona localităților Cosăuți–Yampil.


Articolul precedentOare care este sursa noastră de fericire?
Articolul următorPe ce a cheltuit primăria Soroca banii în 2021?
Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.