Surpriza de la Vărăncău a trecut Prutul și a ajuns la Țintești

0
262

De ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, la Școala Gimnazială „Maxenu” din comuna Țintești, județul Buzău a ajuns surpriza trimisă de către  Gimnaziul Vărăncău. Aceste două instituții au o colaborare în cadrul  Proiectului „Unitatea prin Cultură și Educație”, care a luat startul în anul 2019. Conținutul coletului transmis către partenerii de peste Prut a fost unic.

În el profesorii și elevii au găsit pliante cu poeziile copiilor din Gimnaziul din satul Vărăncău care au fost participanți la concursul republican „Arsa Adolescentină”, cutiuțe sub formă de inimioară cu aplicații în culorile drapelului nostru și în interiorul lor erau bomboane marca „Bucuria”. Din partea Consiliului de Elevi al Gimnaziului, au primit niște acadele îmbrăcate în cap de cerb care sunt specifice sărbătorilor de iarnă. Ca cei de la Școala Gimnazială „Maxenu” să înțeleagă că sunt aproape membri ai familiei Gimnaziului Vărăncău, au primit și o căsuță din lemn la fel plină cu ciocolate.

Respectiv, prin transmiterea acestui colet ei au vrut să spună că într-adevăr  prezintă o unitate prin cultură și educație și chiar dacă prezența fizică este imposibilă pe ambele maluri ale Prutului, ei au reușit prin intermediul poștei să pună într-un mic colet mult suflet. La această surpriză au lucrat profesorii, elevii, consiliul de elevi, profesoara de educație tehnologică și toți cei care sunt implicați în această relație. Deci, colegii de peste Prut, au apreciat acest gest și le-au mulțumit printr-o postare pe Facebook celor de la Gimnaziul Vărăncău. „Cât ne-a permis situația socială noi ne-am vizitat reciproc. Acum, reieșind din situația pandemică, am realizat și pe zoom anul trecut niște activități culturale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, însă, ne-am gândit să le facem o surpriză celor de peste Prut transmițându-le din partea instituției noastre un colet cu cadouri”, spune Cristina-Cătălina Grăchilă, director adjunct pentru educație și coordonator al Consiliului de Elevi din Gimnaziul Vărăncău.

Deși nu pare a fi ceva deosebit, prin acest gest elevii Gimaziului din Vărăncău și-a dorit să exprime dragostea și recunoștința pentru păstrarea relațiilor calde dintre ei chiar și pe timp de pandemie.Odată ce a apărut pandemia parteneriatele școlilor noastre cu școlile de peste Prut au fost cumva stopate și nu au fost deloc mediatizate în afară de unele proiecte internaționale, dar asta nu implica un parteneriat de mai mulți ani cu o altă școală. Deci, noi prin această surpriză am vrut să aducem tuturor la cunoștință că aceste relații nu au rămas în umbră, dar le continuăm  și chiar dacă pandemia nu ne permite să-i vedem fizic, noi ne vedem și în regim online, ne urmărim pe rețelele de socializare și deja prin intermediul poștei am reușit să le transmitem un pic din dragostea și din sufletul nostru”, ne-a mărturisit la fel Cristina-Cătălina Grăchilă, director adjunct pentru educație și coordonator al Consiliului de Elevi din Gimnaziul Vărăncău.

În cadrul Proiectului „Unitatea prin cultură și educație” instituțiile fac schimb de experiență, atât prin activități culturale, cât și prin cele educaționale. Astfel, ei au avut două reprize prin care au contactat direct, încă înainte de pandemie. Mulți profesorii ai Gimnaziului Vărăncău au mers acolo pentru a acumula experiență și pentru a face cunoștință cu comunitatea școlară și cea socială din Țintești. În octombrie 2019 au fost la Gimnaziul Vărăncău cei din școala gimnazială „Maxenu” cu o echipă de elevi. Elevii au fost cazați acasă la elevi și profesorii acasă la profesorii soroceni.

Valeria Prisacari


Articolul precedentCe întrebare ai pentru deputatul tău?
Articolul următorBuletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 1 februarie, 2022
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.