Mierea este un antioxidant excelent, ceea ce înseamnă că un consum regulat de miere vă va curăța corpul de diverse toxine. În plus, proprietățile sale antibacteriene vor îmbunătăți considerabil starea pielii.
Dacă doriți să slăbiți, medicii vă recomandă să excludeți toate dulciurile pe bază de zahăr – dar nu mierea. Acest lucru se datorează faptului că zahărul prezent în miere are o compoziție diferită de cea găsită în alți îndulcitori. Mierea îți stimulează metabolismul, care este esențial pentru pierderea în greutate.
Mierea nu are deloc colesterol. Dimpotrivă: componentele sale constitutive și vitaminele contribuie la scăderea nivelului de colesterol. Consumul zilnic de miere are un efect benefic asupra nivelului de compuși antioxidanți din organism care pot combate excesul de colesterol. Cercetările arată că antioxidanții conținuți în miere pot preveni îngustarea arterelor. În funcție de locul apariției, îngustarea poate duce la insuficiență cardiacă, deteriorarea memoriei sau dureri de cap. Consumul unui pahar de apă cu câteva linguri de miere va fi suficient pentru a preveni acest lucru.
Alte cercetări demonstrează capacitatea mierii de a combate stresul, de a restabili sistemul de apărare celular antioxidant și, în consecință, de a îmbunătăți memoria. În plus, calciul conținut de miere este ușor ingerat de creier, ceea ce are un efect benefic asupra funcționării sale.
Mierea este un antiseptic puternic, de aceea este recomandat să mâncați o lingură de miere pe stomacul gol. Acest ritual simplu ajută la prevenirea diferitelor boli asociate cu tractul digestiv. În plus, în timp ce trece prin stomac, mierea distruge germenii și vindecă rănile mici din membrana mucoasă.
Mierea ajută la calmarea nervilor și ameliorarea oboselii. Glucoza conținută în miere este esențială pentru activitatea neuronilor. Se absoarbe rapid în sânge, ceea ce favorizează relaxarea și ameliorarea tulburărilor psihologice.
Bonus: miere și usturoi