Zina IZBAȘ: „Raionul Soroca este cel mai activ și fidel raion în cadrul Concursului Ars Adolescentina”

0
158

Astăzi, 14 februarie 2023, în incinta bibliotecii „Ovidius” din Chișinău, își vor da întâlnirea cei mai talentați elevi ai Republicii Moldova, care au participat la Ars Adolescentina – 2023, ediția a XXIV-a. Concursul a reunit circa 200 de participanți, 64 la categoria liceu (cl. A X-a – a XII-a, eseu) și 136 la categoria gimnaziu (cl. a VII-a a IX-a, comentariu). 

  Membrii juriului: Zina Izbaș, jurnalistă și scriitoare; Mihai Doloton, poet și profesor; Liuba Ciobanu, șef filiala OVIDIUS a Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu” au citit și au analizat cu splendoare capodoperele ale tuturor tinerilor. Printre participanți, s-au numărat și câțiva soroceni, care vor primi diplome și trofee astăzi. 
„Fiecare concurs este o provocare, o escapadă de a descoperi ceva nou. Simt că acum este un moment oportun să vorbim despre Patrie și Patriotism, mai ales când în țara vecină războiul lasă răni vii de aproape un an. De aceea pot să zic că acest concurs a venit la momentul potrivit. În luna februarie, îl avem ca omagiat pe Grigore Vieru – pilonul renașterii naționale. Este o cinste pentru noi ca an de an să răsfoim poezia și povața marelui poet. Sunt recunoscătoare că am avut ocazia să particip, mulțumesc organizatorilor pentru această oportunitate”, ne-a spus Sabina Țurcan, câștigătoarea locului II.
„Am mai participat la început de an școlar la asemenea concurs, dar cu tematică istorică, m-am plasat pe locul doi. Am fost susținută de profesoara mea de istorie, Doamna  Olesea Balan. Nu am ezitat să particip nici acum în februarie, la etapa viereană eseu, a fost o experiență frumoasă, cu o mulțime de emoții și o oportunitate de a-mi demonstra capacitățile. Am fost susținută și îndrumată de profesoara mea de Limba și Literatura Română, care îmi este și diriginte, Doamna Lucia Bunescu. Le mulțumesc foarte mult profesorilor pentru susținerea necondiționată și ajutor”, a mai adăugat Mădălina Starâș, câștigătoarea locului III.
  „Raionul Soroca este cel mai activ și fidel raion. De-a lungul anilor au fost prezenți tineri de la o etapă la alta. Au cucerit premiile cele mai prestigioase, dar și inimile noastre. Îndemnăm ca și mai mulți tineri să participe la așa concursuri”, ne-a spus Zina Izbaș, jurnalistă și scriitoare, membra juriului a concursului Ars Adolescentina – 2023, ediția a XXIV-a.

Articolul precedent7 sfaturi pentru agricultori de la fermierul Nistor Ixari / VIDEO
Articolul următorULTIMA ORĂ: Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis până la ora 16:00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.