Vrei să iei 10 la examene și la bac? Descoperă cinci site-uri care te vor ajuta la pregătirea pentru evaluările naționale

0
234
Foto: pixabay.com

Fiecare început de an școlar vine inevitabil la pachet cu pregătirea pentru examene. Cu toate că metoda principală de studiu rămâne cea din cadrul orelor, un ajutor adițional nu strică nimănui. Prin urmare, am pregătit o listă de site-uri, bloguri și canale de pe rețelele de socializare care ar putea să te ajute să obții rezultate bune la evaluările naționale.

Cea mai eficientă metodă de pregătire este, fără îndoială, exersarea. Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare le oferă elevilor absolvenți numeroase modele de evaluări naționale, inclusiv sesiuni de bază, pretestări, teste de exersare sau sesiuni suplimentare la disciplinele corespunzătoare din anul 2013 până în 2022. Astfel, aceștia se pot familiariza cu tipurile de itemi, nivelul de dificultate și timpul necesar rezolvării acestora.

Vezi aici:
sesiunile pentru elevii absolvenți ai clasei a IX-a;
sesiunile pentru elevii absolvenți ai clasei a XII-a.

Metematica

Poate că deja ai auzit de ei! În cazul în care ai nevoie să înțelegi modul de rezolvare al itemilor de bacalaureat și examen național la matematică, dar și să auzi explicația acestora pas cu pas, găsești pe paginile lor de InstagramFacebook și TikTok diverse postări și videoclipuri educative: începând de la rezolvarea unui exercițiu propriu-zis din evaluarea națională la tablă și postări amuzante, până la sfaturi de la profesorii de matematică pentru elevii care vor susține proba. În ceea ce privește site-ul acestora, poți afla mai multe despre oferta educațională pe care o propun chiar aici.

Istoria

Deși proba la istorie este clasificată, deseori, ca fiind una dintre cele mai complicate de susținut, cu o pregătire suficient de bună și resurse pentru studiu, nici ea nu mai reprezintă o dificultate. Pe canalul de YouTube history.md poți descoperi diverse videoclipuri în care profesoara de istorie, Tatiana Magaleas, explică detaliat, dar pe înțelesul elevilor, teme care, de obicei, necesită un timp mai îndelungat de înțelegere sau care par anevoioase la prima vedere. Pe lângă explicarea temei propriu-zise, videoclipurile includ și o temă pentru acasă sau un studiu de caz, care să asigure înțelegerea și mai eficientă a subiectului propus.

Educație online

Proiectul implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îi ajută pe elevi să vizioneze lecțiile de acasă, fără a fi necesar să se logheze sau să-și creeze un cont. Dacă nu ești în totalitate sigur că ai înțeles tema predată în cadrul orelor de la școală, videoclipurile conțin ideile principale ale acesteia, sarcini practice pe care le poți realiza simultan cu profesorul care explică subiectul lecției, exemple, ilustrații și nu uita că poți reveni la acestea oricând ai nevoie.

Clasa viitorului

În 2020, încă din perioada pandemiei, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului a creat o serie de tutoriale video de pregătire a elevilor din clasele a IX-a și a XII-a pentru examene. Acestea cuprind toate disciplinele școlare obligatorii și disciplinele propuse spre alegere pentru proba la solicitare. Lecțiile sunt structurate astfel încât să acopere atât noțiunile generale despre structura examenelor, cât și aspectele teoretice și exerciții practice pentru fiecare disciplină.

Sursa: #diez.md


Articolul precedentSalarii mai mari pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști
Articolul următorVadim Ceban: Republica Moldova va avea gaze naturale din 1 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.