Vom economisi bani dacă vom deconecta din priză electrocasnicile mici

0
78

În situația din România în acest moment, în care prețurile la utilități s-au scumpit considerabil, trebuie să înțelegem că unele electrocasnice din gospodărie consumă curent electric doar prin simplul fapt că sunt în priză.

În capul listei cu aparatele din casă care trebuie scoase din priză odată ce au fost folosite, include electrocasnicele mici, în special cele de bucătărie, precum filtrul de cafea, cafetieră, blender, mixer sau cuptorul cu microunde.

Bugetul alocat cheltuielilor pentru curentul electric se împarte între iluminat și aparatele electrocasnice. Potrivit analizelor, iluminatul înseamnă circa 30% din total, în timp ce aparatura din casă reprezintă restul de 70%.

De asemenea, încărcătorul de tabletă și de telefon este unul din aparatele care consumă curent după folosirea lor, așa că este recomandat să fie scoase din priză în același timp cu aparatul încărcat.

Dispozitivele electrice, surplus de plată la factură

Spre exemplu, un încărcător de iPhone se folosește de cam 130Wh pe lună, ceea ce înseamnă că pe an se ajunge la 1,5 KWh consumați, deci la costuri mai mici de un leu, dar cele care nu sunt originale vor consuma mult mai multă putere, cam de zece ori mai multă energie.

Cele mai mari consumatoare de energie sunt aparatele care au LED, adică, televizorul, sistemul audio, monitorul calculatorului sau consula de jocuri.

Deși nu este foarte practic că televizorul să fie scos din priză în fiecare seară, doar că în vremurile acestea, ar putea fi necesar.

Pentru a face economie, s-ar putea să fie nevoie de mai multă răbdare și momente în care ne simțim incomozi, însă un prelungitor cu întrerupere de energie poate rezolva problema, astfel încât poate fi oprită transmiterea printr-o simplă apăsare pe buton, potrivit Cancan.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.