Hobby: Vara se poartă… tatuaje. Tu ai unul?

0
504

Temperaturile înalte ne determină să lăsăm hainele călduroase în schimbul celor din stofe subţiri. La vedere apar şi diferite părţi ale corpului, iar unii oameni ies în evidenţă din mase prin… tatuaje. Odată cu venirea verii cererea pentru tatuaje creşte, susţine Aliona Şoimu,  meşteriţă cu experiență în tatuaje, care ne-a povestit mai multe la acest subiect.

După revenirea din ţări străine, unde a muncit cu soţul mai multă vreme, soroceanca a hotărât să-şi dezvolte pasiunea într-o specialitate. Zis şi făcut!

Aliona a absolvit cursurile specializate, devenind artist în domeniul tatuajului. De mai mulți ani îi bucură pe sorocenii care visează la un tatuaj cu lucrările sale.

 

Pasiunea pentru tatuaj o are de mai mulţi ani, după cum ne-a spus dânsa, dar nu s-a hotărât să înveţe această artă pe parcursul unui timp îndelungat. Apropo, cu arta plastică sau, altfel spus, cu desenul, fără de care e greu să creezi un tatuaj, Aliona este la „per tu”, deoarece este şi absolventă a Colegiului de Arte din Soroca. Pictoriţă de specialitate, soroceanca a învăţat repede noua meserie, ajutând acum oamenii care îşi doresc un tatuaj să-şi vadă visul realizat aici, în Soroca.

Îmi place desenul, iar tatuajul este o pasiune mai veche a mea. Am văzut cum se face pe corp şi tare mi-a plăcut, dar nu aveam curaj să încerc această artă”.

Specialista posedă atât tatuajul cosmetic, cât şi cel artistic, iar serviciile sale sunt solicitate în egală măsură de bărbaţi şi femei.

TATUAJUL PE CORP SAU ARTISTIC

Tatuajul pe corp sau artistic începe de la ideea, care de cele mai multe ori vine de la client. Iar dacă nu este hotărât ce vrea să-şi „imprime” pe corp, specialistul îi poate sugera o idee de tatuaj. „Cel mai des omul vine cu ideea sa. Dacă stabilim care este imaginea, trecem la procedura propriu-zisă. În cazul în care folosim şi culoarea roşie, este necesar să facem o probă pe piele, să aflăm dacă clientul nu este alergic la pigment. Aproximativ unul din zece oameni fac alergie. Această probă se face şi la tatuajul cosmetic”, ne povesteşte doamna Şoimu cum decurge activitatea sa. „Înainte de a purcede la procedura de tatuare, clientul trece un fel de test. Eu îi adresez mai multe întrebări prin care evaluez dacă nu are interdicţii pentru tatuaj, cum ar fi diabetul zaharat, epilepsie, alergii etc. De asemenea nu se aplică tatuaj minorilor şi gravidelor”, mai spune specialista.

Următoarea etapă este transpunerea pe piele a desenului ales, după care urmează tatuarea cu aparatul special. Procedura este puţin dureroasă, dar rezultatul îl face pe posesorul tatuajului mult dorit să uite de durere.

Potrivit Alionei, cel mai des sorocenii optează pentru tatuaj monocrom sau o combinaţie de negru, sur şi alb. Cât priveşte amplasarea, în dependenţă de preferinţele oamenilor, cel mai des tatuajele sunt aplicate pe burtă, picioare (la femei) sau pe umăr, braţ sau gambă (bărbaţii).

Formele tatuajului diferă şi ele de la om la om. Sorocenii aleg să-şi tatueze figuri geometrice, figuri de animale, inscripţii (fraze sau numele apropiaţilor) ş.a. Preţul unui tatuaj începe de la 350 de lei.

 

TATUAJ COSMETIC

Tatuajul cosmetic, numit şi machiaj semipermanent, reprezintă o soluţie bună pentru persoanele care nu au sau nu vor să dedice prea mult timp machierii zilnice, dar vor să aibă un aspect îngrijit. Machiajul semipermanent este o metoda de tatuare a pielii cu pigmenți cosmetici care se introduc in straturile superioare ale pielii, printr-o tehnică specială. Efectul poate dura câţiva ani. Această tehnică oferă posibilitatea de a evidenția frumuseţea buzelor sau ochilor sau de a ascunde defectele naturale, cum ar fi lipsa conturului la buze, defecte de formă a sprâncenelor sau lipsa firelor de păr la gene etc. „Persoanelor care au pe alocuri lipsă de gene le aplicăm un contur la ochi, între gene. Astfel, genele par mai dese, iar privirea devine mai expresivă, mai frumoasă. Tatuajul pleoapelor nu este dureros deloc”, susţine meşteriţa.

Cea mai solicitată procedură de tatuaj cosmetic — tatuarea sprâncenelor, este populară atât printre femei, cât şi printre bărbaţi. „Unele femei au smuls sprâncenele, le-au dat diferite forme, păstrându-le cu anii, sau au defect şi nu vor să umble cu creionul, să le îndrepte. Tatuajul este o soluţie în aceste cazuri, precum şi în cazurile când persoanele au un serviciu important şi nu au timp să-şi aplice zilnic machiaj, dorindu-şi un machiaj permanent”, menţionează Aliona Şoimu.

Tatuajul buzelor se aplică:

  • Dacă buzele sunt subțiri sau decolorate
  • Dacă conturul buzelor nu are o formă clară şi bine definită
  • Dacă o buză este mai groasă sau mult mai subțire decât cealaltă
  • Dacă centrul buzei este uşor deplasat la stânga sau dreapta şi în alte cazuri

Natura nu este perfectă, se ştie, omul nu este o excepţie, dar cosmetologia este o soluţie pentru înlăturarea sau camuflarea imperfecţiunilor. Astfel, buzele asimetrice sau neconturate pot fi corectate prin tatuaj. La dorinţa clientului, se tatuează conturul buzelor ori se face tatuaj total — pigmentarea totală a buzelor. Conturul defineşte forma buzelor şi poate conferi vizual volum, iar tatuarea buzelor în întregime scuteşte femeile de aplicarea rujului după câteva ore sau după fiecare masă. Tatuajul complet al buzelor se efectuează cu aplicarea unei nuanţe la alegerea clientului, care rămâne pe parcursul mai multor ani.

De menţionat că sunt respectate cu stricteţe condiţiile sanitaro-igienice. Atât tatuajul artistic, cât şi cel cosmetic este efectuat într-un cabinet separat, amenajat, iar pentru fiecare procedură este utilizat câte un set de instrumente sterile, de unică folosinţă.

O procedură de tatuaj cosmetic durează cel puţin o oră şi costă de la 800 de lei o procedură, ne-a mai spus specialista.

*Foto: din arhiva Alionei Șoimu.

Dacă ai și tu o pasiune despre care vrei să ne povestești, sună la 0230-24073, iar noi te ajutăm ca istoria ta să fie citită de cât mai multă lume.


Articolul precedentCe-a făcut Gustave Eiffel în Basarabia?
Articolul următorDacă n-am glumi și n-om spune ce-i drept..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.