Biblioteca municipală „Mihail Sadoveanu” a găzduit întâlnirea cititorilor din urbea de pe Nistru cu scriitorul, dramaturgul, publicistul și jurnalistul Val Butnaru. Evenimentul a avut loc în cadrul Campaniei de promovarea a 25 de scriitori și cercetători, conform programului Național Lectura central.
Întâlnirea a decurs în formatul întrebări-răspunsuri, iar Val Butnaru nu a lăsat nici o întrebare neelucidată și nici o enigmă nerezolvată. Altfel, scriitorul s-a născut în cartierul chișinăuian de o faimă mai puțin frumoasă, Muncești și, conform spuselor sale, în egală măsură ar putea fi ajunge un „bandițel” sau un om de omenie („eventual”, scriitor) or, faptul că a devenit acela care este astăzi este meritul părinților lui, în speță tatălui, care avea „patru case la români”, dar care avea înțelepciune ca s-și educe feciorul în cele mai frumoase tradiții a intelectualilor basarabeni.
Val Butnaru a activat în domenii diferite, dar toate legate de arta scrisului, a ocupat mai multe funcții de conducere, iar munca lui a fost răsplătită pe merit. Cu 20 de piese de teatru la activ, cu câteva romane (scrise, cum a recunoscut însăși scriitorul, nu într-un stil liniar, cum cere genul, dar nițel mai „întortocheat” – cum ar fi să mergi de la Soroca la Chișinău, prin Dondușeni) , Val Butnaru este o figură emblematică a a breslei scriitoricești și ziaristice din Basarabia, figură care a fost, pe parcursul anilor, răsplătită cu mai multe distincții literare și de stat (este adevărat că, pe unele din ele le-a refuzat, din motive etice și morale).
… La finalul întâlnirii, Val Butnaru a împărțit autografe cititorilor de la Soroca.