Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.
Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.
Vino la deschiderea unui oraș adevărat al caprelor! Așa ceva încă nu s-a mai văzut în Republica Moldova! Caprele Deosebite vă vor povesti toate secretele orașului lor, în schimbul la o varză sau un buchet delicios. Și apoi te vor servi cu vin moldovenesc.
Pentru a sărbători 30 de ani de parteneriat dintre Statele Unite și Republica Moldova, Ambasada SUA organizează o serie de evenimente în aer liber. Vineri, 16 septembrie, dăm startul Zilelor Americii la Chișinău, pe strada pietonală Eugen Doga.
Începând cu ora 15:00 familiile și copiii de toate vârstele sunt binevenite să se bucure de muzică, mâncare și activități americane, în timp ce află mai multe despre modul în care Ambasada îi ajută pe moldoveni.
Pe teritoriu vor fi prezenți animatori costumați în super eroii filmelor Disney World. La fel copiii vor avea parte de multe activități interactive.
Proiectul America Bus va veni și el cu o multitudine de activități atât pentru copii cât și pentru maturi.
Începând cu ora 18:00 o să audiem prestația formației americane de jazz Free Groove Band care ne va delecta auzul cu o gamă largă de stiluri de jazz, inclusiv straight-ahead, bebop, cool-jazz și jazz latin.
Seara se va încheia cu proiecția unui film american, titlul căruia va fi o surpriză.
O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber.
Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.
MACBETH
O viziune modernă a clasicului “Macbeth”, în regia lui Mihai Ţărnă, inspirată din operele lui William Shakespeare şi Eugen Ionesco. O tragedie clasică, care aduce în prim plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice şi sfidarea valorilor morale. Prezicerea celor trei vrăjitoare că lui Macbeth îi e sortit să devină rege, îl face pe Macbeth şi soția sa, Lady Macbeth, să primească vestea ca o realitate prea mult dorită. Rămânând peste noapte în castelul lui Macbeth, Duncan, regele Scoției, în vâltoarea festinului, este asasinat. Macbeth devine regele Scoţiei, astfel, prezicerea celor trei vrăjitoare se înfăptuiește. Tot mai adânc îl soarbe mlaștina orgoliului pe Macbeth, iar Lady Macbeth nu mai reuşeşte să-şi îmbărbăteze soţul, remușcările încep să o mistuie, iar pierderea somnului e răsplata lor pentru trădare și omor. Următoarea întâlnire a lui Macbeth cu cele trei vrăjitoare îi prezic că doar un om nenăscut de femeie poate să-l omoare, și că doar așa ar fi posibil sfârșitul lui. Să fie oare adevărat..?
SHAMI / Season Closing
16 SEPTEMBRIE, anunțăm prima zi de închidere a sezonului și vă aducem un concert de club – SHAMI
SHAMI nu cântă doar rap, este întotdeauna un sunet cu suflet. Combinând tradițiile poporului său și cultura muzicală modernă, SHAMI produce o muzică care poate ajunge la toată lumea, creând o atmosferă de profunzime SHAMI nu este doar un artist, ci și un compozitor cu adevărat talentat care își scrie singur piesele
Nu ratați ultimul weekend al sezonului la BORA BORA
De ce avem nevoie în călătoria vieții? De visuri?
Visurile ne cresc aripi, ne oferă momente de înălțime…
Prin visurile noastre construim viitorul. În fiecare pui de om crește un vis. Și plouă, și fulgeră peste el, dar, cel mai des, visul puternic învinge prin perseverență, prin puritate, prin încrederea celor din jur, prin micile momente de glorie, prin creativitate și muncă … multă muncă. Iar un vis constructiv împlinit al fiecăruia dintre noi este sursa de bucurie pentru cei din jur și un nou pas spre a crește.
În data de 17 septembrie 2022, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, își deschide larg ușile pentru fiecare dintre voi și vă oferă posibilitatea de a explora din interior oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă copiilor și tinerilor.
ARTICO te îndeamnă să-ți Urmezi Visurile!
Hai să călătorim în lumea visurilor – în lumea ARTICO!
Ești gata de călătorie?!
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, organizează în data de 17-18 septembrie 2022, între orele 11.00- 19.00 prima ediție a Festivalului Legendelor, în cadrul Filialei Complexul Muzeal „Țipova-Saharna”.
Evenimentul are drept scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial, pentru a stimula coeziunea socială, dezvoltarea economică și sustenabilitatea ecologică din zona Țipova, precum și valorificarea patrimoniului natural a raionului Rezina. Patrimoniul cultural imaterial, în acest context, reprezintă folclorul, legendele, tradițiile orale, elementele mitologice și culturale autohtone din zona Țipova. Evenimentul include desfășurarea unui program artistic al ansamblurilor folclorice din satele Țipova și Lalova, raionul Rezina, Târgul Meșterilor Populari, ghidaje teatralizate pe traseele legendare, proiecție de film în aer liber, master class și concurs al zmeielor de hârtie. Invitați de onoare vor fi Nicolae Darie, Artist al Poporului și Dumitru Grosei, președintele Asociației Cineaștilor Independenți din Republica Moldova ALTERNATIVE CINEMA. Festivalul Legendelor se va desfășura în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului cu genericul Patrimoniul durabil.
Festivalul republican al Etniilor, cu genericul ”Unitate prin diversitate” , ediția XXI– va colora, din nou, mun. Chișinău în nuanțele diversității etnice și culturale
După doi ani de pauză din cauza pandemiei, pe 18 septembrie (mun. Chișinău, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt), va debuta cea de-a 21-a ediție a Festivalului Etniilor.
Vizitatorii urbei și cei interesați de diversitatea culturală autohtonă vor putea vizita curțile entice, urmări spectacolele ale artiștilor consacrați și ai ansamblurilor minorităților naționale din republică.
Porturile populare, dansurile tradiționale, dar și multe alte noutăți interculturale –expoziții, prezentări ș.a. – îi așteaptă pe cei care doresc să facă cunoștință sau să reîntâlnească bogăția multietnică și să se informeze asupra profunzimilor, caracteristicilor și provocărilor interculturalității din țara noastră.
Evenimentul este organizat de Agenția Relații Interetnice în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău, Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale și autoritățile publice locale.
Duminică, 18 septembrie, ora 17:00 la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău va fi prezentată opera în patru acte de Giacomo Puccini: „Boema„. Boema este o operă plină de contraste în toate particularitățile sale, aceasta balansând între fericire și tragedie. Acțiunea are loc în orașul Paris, la începutul anilor 30’ ai secolului XIX. Spectatorilor li se povestește istoria a 4 personaje: Rodolpho, Marcello, Schaunard și Colline. Toți cei patru amici duc o viață simplă, lipsită de culoare. Unicul lucru intrigant în existența acestora este dragostea dintre Rodolpho și tainica Mimi, care este bolnavă de o maladie incurabilă. Iubirea dintre cei doi, sau extravaganța din cuplul Musetta-Marcello, îi prezintă ca protagoniști ai acestei întâmplări pe Benoit – cel cărui îi aparține mansarda unde locuiesc cei patru, sau pe Alcindoro – bătrânelul hazliu, dar totodată și bogat, care este amicul Musettei. Piesa se distinge prin sonoritățile magice, melodiile și mișcările adaptate întocmai pentru această operă.
Primul festival de bere din istoria Moldovei, cu muzică, dansuri, mâncare gustoasă și dispoziție pe măsură! Vom aduce atmosfera de la Oktoberfest, adăugând elementele noastre moldovenești. Vă așteaptă bere artizanală, street food pentru toate gusturile, divertisment pentru mici și mari, cadouri și artiști locali. Sărbătorim Oktoberfestul așa cum se cuvine în Moldova!