TRIONIX: un nou nivel de protecție împotriva erbicidelor pentru grâu!

0
291

În producția vegetală, rezultatul depinde întotdeauna de o serie de circumstanțe care uneori nu pot fi controlate. Vremea variabilă, factorii umani, precum și provocările economice fac din cultivarea culturilor o afacere riscantă. De aceea, cea mai importantă valoare astăzi este încrederea în rezultat.

În sezonul 2024 pe piața moldovenească a apărut un nou erbicid inovator Trionix – cea mai recentă dezvoltare a ALFA Smart Agro, care nu are analogii, întruchipează ideea de protecție maximă a culturilor cu un impact pozitiv asupra deblocării potențialului de randament.

Trionix este un erbicid pentru controlul sporit al buruienilor dicotiledonate în culturile de grâu, inclusiv grâul înmugurit. Este format din patru componente (tribenuron-metil, 250 g/kg + tifensulfuron-metil, 250 g/kg + florasulam, 100 g/kg + (antidot) izoxadifen-etil, 100 g/kg), care oferă un spectru maxim de acțiune, precum și elimină complet efectul negativ al tratamentului erbicid (datorită antidotului) asupra culturii în sine.

Spectrul de acțiune este cel mai larg

De fapt, combaterea eficientă a dicotiledonatelor în culturile de cereale din Moldova nu este o sarcină ușoară. Motivul este varietatea mare de buruieni din câmpuri, prezența buruienilor greu de eradicat și saturația mare a florii-soarelui în rotația culturilor.

Combinația ingredientelor active din diferite grupe chimice face din Trionix liderul absolut în combaterea buruienilor cu frunză lată în culturile de cereale în spic. Noul erbicid ALFA Smart Agro controlează mai mult de 100 de specii de buruieni dicotiledonate, inclusiv buruieni problematice și greu de eradicat.

Acțiune asupra muștarului de Polygonum convolvulus: Trionix (60 g/ha) + surfactantul Alphalip Extra (0,25 l/ha), la 17 zile de la aplicare

Trionix distruge în mod eficient buruienile perene – distruge procesele de viață nu numai în partea supraterană, ci și sistemul radicular.

Acțiune pe Descurainia Sophia: Trionix (60 g/ha) + surfactantul Alphalip Extra (0,25 l/ha), la 32 de zile de la aplicare

Trionix controlează în mod clar toate tipurile de autoînsămânțare a florii-soarelui, inclusiv cele rezistente la tribenuron-metil și imidazolinone. Produsul este, de asemenea, impecabil împotriva răsadurilor clasice de rapiță, chiar și în faza de 3 sau mai multe perechi de frunze.

Acțiune asupra scabiei clasice a rapiței: Trionix (60 g/ha) + surfactant Alphalip Extra (0,25 l/ha), la 17 zile de la aplicare.

De ce este importantă protecția suplimentară a cerealelor?

Culturile de cereale sunt adesea supuse unor condiții stresante. De exemplu, schimbări puternice de temperatură într-o perioadă scurtă de timp în timpul perioadelor de tranziție dintre primăvară și toamnă. Aplicarea de amestecuri de rezervor cu un număr mare de componente de bază și suplimentare (în acest caz, chiar și prezența microfertilizanților poate avea un efect negativ). Depășirea deliberată și accidentală a ratelor recomandate de aplicare a SPR. Preparate de proastă calitate. Uneori, motivul poate fi sensibilitatea soiului sau a hibridului în sine. Și, destul de des, mai mulți factori de stres coincid în câmp, ceea ce devine critic pentru productivitatea plantelor cultivate.

Sarcina izoxadifenului-etil (antidot) din Trionix este de a proteja fermierul de posibilele pierderi de randament datorate unor astfel de stresuri.

Se știe că orzul este supus la erbicide și la alte stresuri mult mai sever decât grâul. Această cultură este un marker al selectivității preparatelor. Și, de exemplu, în Ucraina, noul erbicid ALFA Smart Agro (aici nu se numește Trionix, ci Triathlon Prime) este înregistrat pentru protecția grâului și a orzului în aceleași doze și cu aceleași faze largi de aplicare.

Conform rezultatelor experimentelor efectuate de departamentul de cercetare și dezvoltare al ALFA Smart Agro, s-a constatat că utilizarea erbicidului Trionix asigură o conservare semnificativă a potențialului de producție.

Trionix este recomandat a fi aplicat până la faza BBCH 41-45 („frunză standard”) inclusiv. După cum se știe, în fazele BBCH 27-29, plantele de grâu și orz trec la dezvoltarea generativă – se pun spicul și spicele din el. De aceea, este important ca impactul erbicidelor asupra plantelor cultivate în această perioadă și ulterior să fie minimizat. Trionix îndeplinește sarcina stabilită de cercetătorii ALFA Smart Agro într-o manieră exemplară.

Trionix ar putea fi singurul erbicid din sistemul de apărare. Fereastra largă de aplicare face posibilă așteptarea răsăririi tuturor buruienilor posibile și rezolvarea problemei cu o singură aplicare.

Așadar, primele 7 motive pentru a aplica Trionix sunt:

  1. Impactul pozitiv asupra deblocării potențialului de randament al culturilor.
  2. Spectrul maxim de acțiune larg.
  3. Combaterea tuturor tipurilor de floarea-soarelui și rapiță autoînsămânțate.
  4. Acțiune puternică împotriva buruienilor dicotiledonate datorită dozelor mari de substanțe active.
  5. Termeni largi de aplicare: foarte selectiv pentru cultură, de la răsaduri până la apariția frunzei “steag”.
  6. Lipsa de pretenții față de temperatura aerului (funcționează de la +5˚C).
  7. Fără restricții, absolut sigur în rotația culturilor.

Fiecare agrar se străduiește ca terenurile sale să aibă cele mai bune condiții – cea mai bună vreme, nutriție completă și SPR eficient, ceea ce va ajuta la obținerea recoltei dorite.

Dacă alegeți ce e mai bun – alegeți Trionix!

 


Articolul precedentIluzia optică. Ajută elevul să găsească ochelarii de vedere
Articolul următorDan Perciun avertizează: ”„În opt raioane se copiază sistemic”, află ce măsuri va întreprinde Ministrul Educației la examenele de gimnaziu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.