Tradiții și suprestiții în anii bisecți: ce nu ar trebui făcut în 2024

0
39546
Sursa: rador.ro

Anii bisecți cu 366 de zile, au fost întotdeauna învăluiți în mister și superstiții în diferite culturi. În timp ce unii văd acest an ca fiind plin de necazuri și dificultăți, alții cred că raritatea sa îl face special, aducând evenimente pozitive și unicitate în viața noastră. În 2024, luna februarie include o zi în plus, 29 februarie, generând atât curiozitate, cât și preocupări în rândul oamenilor.

Cele mai importante suprestiţii arată că într-un an bisect nu e potrivit să te căsătoreşti, fiindcă există pericolul unui divorţ rapid, dar nici divorţul nu este recomandat în acest an, existând superstiţia că după o astfel de despărţire persoanele în cauză vor rămâne singure pentru multă vreme.

Tot în această înşiruire, nici alte schimbări nu sunt indicate: loc de muncă, domiciliu, ba chiar se spune că nici culoarea părului nu ar fi bine să o schimbaţi…

De asemenea, există superstiţii privind începerea unor proiecte noi, care ar fi bine să fie amânate pentru anul următor, şi aici vorbim de construcţia unei case, începerea unor afaceri sau realizarea unor achiziţii costisitoare. Toate, se zice, sunt de rău augur în acest an.

O veche tradiție spune că, pe 29 februarie, tinerele pot să-și ceară iubiții în căsătorie, ele fiind îndreptățite să facă primul pas, iar dacă bărbatul refuză propunerea trebuie să îi ofere iubitei sale 12 perechi de mănuși. Motivul acestui gest mai puțin obișnuit este că astfel, ea le va purta tot anul pentru a ascunde rușinea provocată de lipsa unui inel de pe deget, câte o pereche pentru fiecare lună a anului. În zilele noastre această tradiție nu mai este respectată, tinerii preferând ca atunci fac cererea în căsătorie, acest lucru să se întâmple într-un mod cât mai spectaculos.

Bătrânii de la sate împărtăşesc celor mai tineri o veche legendă care spune că, din patru în patru ani, în an bisect, este interzis culesul ciupercilor, fiindcă în această perioadă toate devin otrăvitoare.

Articolul precedentCâte zile libere vor avea bugetarii în anul 2024 în Moldova
Articolul următorVremea la Soroca: Cum va fi prima zi a anului 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.