Tinerii „lei” își fac loc în lumea luptelor WAK-1F

0
730

Clubul LION a fost fondat la 14 octombrie 2010, iar în anii de când activează are un mare succes în domeniul sportului.
Președintele clubului Octavian Orheianu a înființat acest club pentru a răspândi sportul WAK-1F și pentru ca tinerii de astăzi să se dezvolte nu numai în domeniul științei, fizicii, dar și în domeniul sportului.

Ideea de a înființa acest club sportiv s-a produs când Iurie Todirean și Octavian Orheianu s-au întâlnit la o competiție K1. Ambii au avut ca scop de a dezvolta acest domeniu de sport nu numai în Republica Moldova, în general, dar și în orașul Soroca, în special, pentru ca tinerii de la noi să se poată dezvolta fizic, dar și să aibă unde să petreacă timpul liber. Acest sport deja îl practică mai mult de 2000 de tineri sportivi, iar acest club are și mulți campioni mondiali, care au obținut rezultate foarte frumoase, cum ar fi Constantin Rusu, unul dintre luptătorii WAK-1F. El practică acest sport de opt ani, iar pe arenele profesioniste este de doi ani și în acest scurt timp a ajuns să fie unul dintre cei mai buni sportivi din Republica Moldova. A participat la competiții în România, Rusia și încă multe alte țări. În toamna anului 2018, a avut o luptă organizată de KOK World GP în Lituania, unde Constantin a câștigat centura de campion în categoria de 77 kg. La baza rezultatelor tânărului sportiv sunt primii săi antrenori Iurie Todirean și Constantin Nesterenco. Pe arenele profesioniste însă îl susțin Octavian Orheianu și antrenorii Alexandru Petcoglo și Andrei Ivanov.

Constantin Rusu

Constantin Rusu a câștigat multe cupe, medalii, victorii și în continuate are ca scop să muncească mai mult și să câștige și în alte competiții mai mari. În primii ani de existență a clubului K1 antrenamentele au avut loc în incinta fostei școli nr. 7, apoi la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”, unde sala sportivă a fost reparată și renovată. Deja de doi ani antrenamentele de K1 se desfășoară în incinta Liceului Teoretic „Petru Rareș”. În anul 2018 sunt deja peste 3000 de fete și băieți care practică serios acest sport și care au obținut rezultate frumoase.

Dumitru Popescu

Alt tânăr care are un talent și un scop deosebit este Dumitru Popescu, care practică acest sport de 5 ani și care a obținut rezultate foarte frumoase la vârsta de 20 de ani. A participat la mai mult de 35 de competiții și de la fiecare competiție se întorcea cu medalii, diplome și cupe. Scopul acestui tânăr este să se dezvolte în continuare, să devină mai puternic și să obţină mai multe victorii. Clubul „Lion” are dorința să facă un ring de kickboxing în orașul Soroca pentru ca tinerii să se poată dezvolta și să ducă un mod de viață sănătos.

Agnesa Vasilachi, elevă la Liceul Teoretic “Constantin Stere”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.