Articolul despre faptul că Primăria Soroca scoate la licitație clădirea nefinisată a stației de canotaj, a fost intens comentat pe rețelele de socializare. În timp ce unii susțin această idee, sunt și din cei care cred că bunurile publice nu trebuie vândute la nesfârșit, căci ele au potențial de dezvoltare a municipiului.
Cum ar fi dacă această construcție nefinisată de aici, care este o zonă deosebită a Sorocii, aflată pe faleza Nistrului, ar fi cumpărată de cineva pentru a-și face o casă, sau de exemplu o afacere cu instalații de spălare a mașinilor, etc? Poate mai bine ar rămâne în domeniul public? Cred că cel mai bine ar fi ca sorocenii să-și expună părerea. Primăria vrea să o vândă, au făcut deja și calculele. Prețul normativ al terenului este suma de 650975 (șase sute cinzeci mii nouă sute șaptezeci și cinci) lei, valoarea pe piață a terenului conform raportului de evaluare constituie suma de 1108076 (un milion o sută opt mii șaptezeci și șase) lei, iar a construcției nefinisate este de 449490 (patru sute patruzeci și nouă mii patru sute nouă zeci) lei. Și totuși autoritățile spun că sunt dispuse să asculte și părerea sorocenilor, așa că votați mai jos, iar vineri 18 februarie 2022, de la ora 10:00, participați la consultări publice online pe platforma Microsoft Teams meeting – https://teams.live.com/meet/94473809113600. Votează și tu, iar rezultatul îl vom publica peste două zile.
Ce ar trebui să facă Primăria Soroca, cu această clădire?:
* Să o vândă (așa cum și-a propus)
* Să creeze un centru pentru recreerea și dezvoltarea tinerilor (cu echipamente în interior și în curte, jocuri, disco, etc)
* Să creeze un complex sportiv polivalent pentru cetățeni
* Să creeze un Muzeu al Nistrului
* Să creeze un birou turistic de promovare a atracțiilor din Soroca
Ca locuitor al mun. Soroca, am părerea că în loc să fie investiți de Primărie bani buni care necesită această clădire și teritoriul împrejurul ei, sa fie gestionați banii care sunt și cei care vor fi primiți pt această vânzare pentru necesități mai utile și mai strict necesare ale orașului! Iar cel ce o va cumpăra consider ca nu o să o leșe în starea în care a stat așa 30 ani dar va fi construit ceva cu folos pt el și probabil și pt locuitori fie asta chiar și o oarecare buisnes, nu sunt de acord cu presupunerea dmn. că poate fi o spălătorie auto deoarece e la o distanță prea aproape de Nistru ca legea sa permită asta și nimeni nu va avea vreo dată voie să facă așa afacere în apropierea Nistrului, informațivă. Asta e ideea, ca autoritățile locale sa colecteze bani și să investească cât mai mult în strict necesarul și în ceea ce se cere mai mult! La urma urmei în același cheiul nistrului care după gard in jos sa transformat într-o pădure neîngrijită de copaci și tufari sălbatici care limitează priveliștea către Nistru, lebede și panorama care era cândva de admirat.
Ceva pentru oameni fara adapost,sau pentru batrini/
Cred, că nu trebuie de înstrăinat acest bun public. Primăria ar trebui să caute surse pentru a construi un complex sportiv pentru tineri. Ca exemplu, avem baza turistică Victoria vândută, care are proprietar, dar starea ei lasă de dorit.