S-a dat aprobarea pentru a implanta cipuri în creierele oamenilor: firma acestui miliardar a primit undă verde

0
276

Iată că nu mai vorbim, în 2023, doar despre scenarii SF în care oamenilor li se implantează cipuri celebrare, ci despre o realitate palpabilă, ce va fi materializată de compania unui magnat global. Este vorba despre faptul că Neuralink, compania miliardarului Elon Musk, tocmai a primit aprobarea de a implanta cipuri cerebrale la oameni în studiile clinice. Una verde pentru acest salt în tehnologie vine de la Food and Drug Administration, iar anunțul a fost făcut chiar de compania magnatului american.

Dacă se va dovedi a fi un succes, realizările ar putea fi remarcabile pentru omenire și pentru medicină în general, fiindcă ar ajuta mult oamenii care suferă de paralizie severă să își recâștige capacitatea de a comunica. Ar fi practic un salt uriaș în dezvoltare.

Care e motivul pentru care li se vor implanta oamenilor cipuri în creier

Reprezentanții companiei lui Elon Musk speră să contribuie semnificativ la calitatea vieții pacienților ce au primit acest diagnostic sever și, totodată, să ofere o rază de speranță familiilor ce au un membru cu această problemă de sănătate care până acum nu și-a găsit rezolvarea.

„Acesta este rezultatul muncii incredibile depuse de echipa Neuralink în strânsă colaborare cu FDA și reprezintă un prim pas important care va permite într-o zi ca tehnologia noastră să ajute mulți oameni”, a scris compania într-un tweet.

Subiectul face deja încojurul marilor publicații internaționale:

„Neuralink face parte din industria emergentă a interfeței creier-computer, sau BCI care este în curs de dezvoltare. Un BCI este un sistem care descifrează semnalele cerebrale și le traduce în comenzi pentru tehnologii externe. Neuralink este probabil cel mai cunoscut nume din acest domeniu datorită profilului ridicat al lui Musk, care este, de asemenea, directorul general al Tesla, SpaceX și Twitter.

Oamenii de știință studiază tehnologia BCI de zeci de ani, iar mai multe companii au dezvoltat sisteme promițătoare pe care speră să le introducă pe piață. Însă obținerea aprobării FDA pentru un dispozitiv medical comercial nu este o sarcină ușoară – este nevoie ca societățile să efectueze cu succes mai multe runde extrem de minuțioase de teste și de colectare a datelor privind siguranța”, scrie CNBC.

sursa: playtech.ro
  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAvertizare meteo de vremea rea. Cod galben de furtuni şi grindină în mai multe raioane
Articolul următorLa Soroca plouă cu grindina cât bobul de mazăre / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.