Peter Michalko: „Este regretabil că apar declarații care pun ajutorul sincer oferit din partea UE în lumină negativă”

0
118

„Este regretabil că apar aceste declarații care pun ajutorul sincer care este oferit din partea UE în lumină negativă”. Este reacția ambasadorului Uniunii Europene, Peter Michalko, la declarațiile lui Igor Dodon, care afirma, vineri, că „ajutor real a venit doar din partea Rusiei, Chinei, SUA” și câte ceva din România, insinuând că UE ar face doar politică pe seama acestui sprijin. Chiar și așa, într-un comentariu pentru ProTV Chișinău, diplomatul a povestit că pe lângă banii pe care îi oferă Moldovei în combaterea crizei de coronavirus, UE își va continua proiectele de finanțare începute anterior.

Asistența din partea UE, dacă vorbim de susținerea pentru reforme, oferite prin mai multe forme, ele vor rămâne și după această criză la nivel foarte înalt cu Acordul de Asociere, cu Acordul de Liber Schimb”, a precizat Michalko pentru ProTV

Mai mult, ambasadorul spune că UE nu a impus condiții R.Moldova în accesarea fondurilor pentru a combate criza cauzată de coronavirus, așa cum declama Igor Dodon.

Să fie clar, pentru aceste pachete nu sunt necesare proiecte speciale. Este clar și au fost comunicate necesitățile în domeniul medical. Acolo vor fi achiziționări și acest material va fi adus

În acest sens, susține diplomatul, și OMS sprijină Guvernul în realizarea cu succes a proiectelor pentru accesarea fondurilor puse la dispoziția R.Moldova.

Amintim că, în total, R.Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina vor primi 840 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, 140 de milioane – pentru a ajuta acestor state să facă față necesităților urgente legate de pandemie, iar celelalte 700 de milioane – pentru a atenua impactul social-economic al crizei provocate de coronavirus.

SURSA: deschide.md

Articolul precedentMedicul Dragoș Tsarigradsky: „Soroca a fost decapitată din punct de vedere medical. Unde sunt medicii?”
Articolul următorPatru cazuri noi de COVID-19 în raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.