O întâlnire de suflet cu Doina Danielean – simbol de putere și speranță

0
138

Pe 19 aprilie curent BPR „Iulian Filip” din or. Drochia a găzduit o întâlnire de suflet cu scriitoarea Doina Danielean, autoarea cărții „De 33 de ori” – o carte ce a făcut furori în ultimul an, o istorie de viață în care s-au regăsit mulți și prin prisma căreia unii și-au vizualizat propria viață dintr-o cu totul altă perspectivă.

Acest eveniment a fost unul deosebit de important atât pentru autoare, cât și pentru cititori, dar și pentru întreaga comunitate. A fost o prezentare de excepție, un moment semnificativ, prin care a fost adus în lumină rodul creativității și muncii autoarei, care și-a pus sufletul și o parte bună din viață pe hârtie. De asemenea, această întâlnire a fost un bun prilej de a aduna oamenii pasionați de carte și lectură, pentru a descoperi și a aprecia această operă literară, scrisă cu cerneală, făurită din lacrimi de suspine și dor.

Evenimentul a fost onorat de prezența doamnei Cristina Țurcanu, șefa Direcției Cultură Turism, Tineret și Sport, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din oraș, bibliotecari, profesori, cititori fideli, elevi delegați din licee. Activitatea s-a început cu o prezentare generală a autoarei, descriere culeasă din feedback-urile pe care autoarea le-a primit pe parcursul unui an de la lansare, oferit publicului cu lux de amănunte de către Cristina Țurcanu, care a menționat despre importanța promovării scriitorilor autohtoni în rândul tinerei generații  și impactul acestor povești de viață pentru fiecare din noi.

După frumoasele cuvinte adresate autoarei volumului „De 33 de ori”, în față au pășit pe rând patru tinere adolescente, care au citit câte un fragment din conținutul lucrării artistice, axându-se pe acele pasaje care-ți rămâneau în gând și cât mai aproape de suflet.

La finele recitalului a venit și Doina Danielean, în calitate de scriitoare și lumină pentru multe suflete pierdute în întunericul minții, să povestească puțin despre experiența sa, ce a influențat debutul cărții și despre ce este această lucrare în esență. Autoarea a menționat că această carte este jurnalul vieții sale din adolescentă până în prezent, justificând prin faptul că începuturile cărții sunt pasaje extrase din jurnalele sale adolescentine. Este o mărturie a istoriei de viață a unei femei, care a trecut printr-o sumedenie de obstacole, a înfruntat un calvar care i se părea că va dura o veșnicie și abia dacă se agăța de o fărâmă de speranță. Această carte prezintă o copilărie în care mulți se vor regăsi, înfruntarea unei boli năucitoare fără scrupule, traiul prin spitale și lupta pentru viață, divorțul și despărțirea de primul soț, creșterea unui copil ca mamă singură, întâlnirea cu marea iubire și exemplul de curcubeu ce apare la sfârșitul unei ploi torențiale de vară.

„De 33 de ori” este o carte care a adus un semnal de alarmă pentru multe femei care, după ce au citit istorisirea mea, au mers să-și facă niște controale mai amănunțite”, – spune autoarea după recenziile din partea multor femei, care au luat măsuri ce prevăd sănătatea lor, după ce i-au citit povestea de viață.

Această activitate a fost nu doar întâlnirea față în față cu autoarea, dar și o discuție cu o persoană ce a traversat un lung tunel plin de întunecime, până a găsit o lumină. Aceasta a fost una motivațională, fiind și un bun prilej de a citi cartea, pentru cei, care încă nu au reușit s-o citească. Cert este faptul, că această impresionantă poveste de viață ne îndrumă să fim autorii propriei vieți, să avem puterea de a lupta și a învinge, căci tot ce contează e în lumina din capătul tunelului. Important e să o descoperim, în pofida tuturor greutăților și încercărilor. Povestea Doinei Danielean ne îndeamnă la citirea acestei cărți, dar și la citirea propriilor vieți.

 

Alexandra MOLDOVAN,

corespondentă voluntară, membră HTSJ


Articolul precedent,,Ultima excursie – o zi plină de amintiri cu profesorul iubit”
Articolul următorSpeculații privind „deportări în masă” a cetățenilor R. Moldova, după aderarea României la spațiul Schengen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.