Ministra Sănătății, Ala Nemerenco: „La Soroca unele lucruri îți bucură ochiul, iar la altele te ia groaza”

0
594
  Ieri, la Soroca, într-o vizită de lucru a fost ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a vizitat secțiile Spitalului raional, Centrul consultativ-diagnostic, Centrul de sănătate, Stația de asistență medicală de urgență prespitalicească, Centrul de sănătate publică, Centru privat de diagnosticare.
  Ministra a menționat, pe pagina sa de Facebook, că „… unele lucruri sunt puse bine și îți bucură ochiul și inima, de la altele te cam ia groaza. Mă întreb –  cum s-a făcut ca Soroca să nu dețină o policlinică normală, cu condiții pentru medici, personal și pacienți? Cum să educi respect în rândul pacienților față de sistemul de sănătate când standardele sistemului sunt buchisite ca chibriturile într-o clădire veche de prin 1870? Unde au dus politicienii, sistemul toți anii ăștia încât am ajuns mai în urmă decât unde ne-am oprit?…
Soroca e un oraș deosebit. Cu mare și victorios trecut. Dar și viitor. De aceea vom investi în infrastructura sistemului de sănătate. Vom asigura spitalul cu tomograf computerizat, ultrasonograf, analizatoare, mașini de anestezie, sisteme moderne de sterilizare, generatoare de oxigen, incubatoare pentru nou-născuți și multe altele. Centrul de Sănătate Publică va fi reparat și dotat. Stația de AMU va primi ambulanțe noi. Toate aceste proiecte sunt demarate deja. Rămâne să identificăm resurse și soluții pentru activitatea de ambulatoriu… Mulțumesc medicilor pentru discuții sincere. Sper că am ajuns la înțelegerea să eliminam plicurile și mulțumirile, rămânând demni de profesia aleasă. În majoritatea ochilor am văzut aceleași așteptări pe care le am eu. E un drum greu cel de curățire si reparare, dar eu sunt convinsă că am pășit pe el”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.