Mai puțin de 30% dintre aspiranții la șefia primăriilor în raionul Soroca sunt femei

0
149

153 de candidați s-au înscris în cursa electorală pentru funcțiile de primari în primăriile raionului Soroca. 41 dintre aceștia sau 26,8 % sunt femei. În cele mai dese cazuri, numărul bărbaților care pretind la  funcțiile de primari în satele raionului predomină, față de numărul femeilor care aspiră la aceleași funcții, însă sunt și excepții.

Astfel, la Soroca, printre cei 12 candidați înregistrat sunt doar două femei. În comuna Vădeni vor concura pentru șefia primăriei opt concurenți, dintre care trei femei. La Vărăncău trei din șapte concurenți electorali sunt femei, iar la Tătărăuca Veche – două dintre șapte concurenți.

Pe de altă parte, în câteva sate, femeile  care pretind la șefia primăriilor constituie majoritatea printre candidații înregistrați în cursa electorală. Astfel, în satele Pârlița, Racovăț și Rădi-Cereșnovăț, pentru fotoliul de primar luptă câte trei femei împotriva unui bărbat. În același timp, în satul Șeptelici, doar o femeie manifestă dorința de a deveni conducătoarea localității și nu are concurenți nici alte femei, nici bărbați.

În mandatul anterior, patru dintre 35 de primării din raionul Soroca au fost conduse de femei: Ocolina, Rădi-Cereșnovăț, Schineni, Șeptelici.

CITIȚI ȘI:

Aflați cine doresc să fie primari în satele din raionul Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.